Βλάχος: «Να μείνουμε ψηλά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο τελευταίο τεστ εν όψει της πρώτης μεγάλης πρόκλησης του 2024, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ, που έδειξε και την ετοιμότητά της για να φέρει νέες διακρίσεις, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Θοδωρής Βλάχος, μετά το νικηφόρο επίσημο φιλικό με τη Γεωργία

Βλάχος: «Να μείνουμε ψηλά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για το πολύ καλό παιχνίδι τους, αναφέρθηκε στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει να παραμείνει στην ελίτ και να πάρει το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό και ό,τι ακόμα του λείπει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες (υπονοώντας, προφανώς, το χρυσό μετάλλιο).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Ήταν όντως το τελευταίο τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε μόνοι μας και θα δουλέψουμε πάνω σε πράγματα που είδαμε στις κοινές προετοιμασίες μας με τους Αυστραλούς, αλλά και με τη Γεωργία. Νομίζω, σήμερα, ήμασταν προσεκτικοί, ιδίως στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, αν και θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα περισσότερο, διότι στην άμυνα δεχθήκαμε 2-3 γκολ στη κόντρα μετά από λάθη στην επίθεση.

Οι παίκτες είναι λίγο καιρό μαζί, διότι έχουν τις ομάδες τους και παίζουν διαφορετικά. Σαφώς θέλουμε χρόνο, αλλά όταν έρθει η ώρα θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Είμαι ευχαριστημένος, έπαιξαν όλα τα παιδιά. Δε μπορώ να διακρίνω κάποιον, διότι όλοι προσπάθησαν πάρα πολύ μπροστά στο κοινό να τους ευχαριστήσουν και να τους χαρούν.

Είναι σημαντικό που κάναμε κοινή προετοιμασία με τη Γεωργία, μια ομάδα που θα είναι στον όμιλο μας στο Ευρωπαϊκό. Δεν διστάζουμε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας, όπως κι εκείνοι. Η ομάδα μας είναι καλύτερη και πιο ποιοτική από τη δική τους, δείξαμε ποιος είναι το “αφεντικό”, αλλά δε παύουν να είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Στον αθλητισμό δε μπορείς να υποτιμάς κανέναν γιατί, αν το κάνεις, πρώτα υποτιμάς τον εαυτό σου και την προσπάθεια που κάνεις. Ζητάω πάντα να είμαστε σοβαροί στις προπονήσεις γιατί αυτό μεταδίδεται και σε ακολουθεί. Στόχος μέσα στο 2024 είναι όχι μόνο να πάρουμε το μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό, που μας λείπει, αλλά και ό,τι άλλο λείπει από την Εθνική ομάδα».

Ο Βλάχος μίλησε και για την ανάδειξη της Εθνικής ως κορυφαίας ομάδας του ελληνικού αθλητισμού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα Βραβεία του ΠΣΑΤ, αλλά και του ίδιου ως κορυφαίου προπονητή: «Είμαι πολύ περήφανος που είχαμε αυτή τη διάκριση, η οποία έρχεται μετά από σκληρή και ομαδική δουλειά. Φυσικά και είναι ένα ακόμη τρόπαιο για μας, αναγνώριση, καταξίωση και δείχνει συνέχεια και συνέπεια. Και φυσικά μας τιμά, όταν γίνεται, μάλιστα, από τους εκπροσώπους του Τύπου. Και μας δίνει ώθηση ώστε όταν έρχεται μια νέα διοργάνωση, να ανέβουμε ένα καινούργιο βουνό προκειμένου να διατηρηθούμε ψηλά στην κορυφή στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο και στις κορυφαίες ομάδες. Να διεκδικούμε την κάθε φάση, τον κάθε αγώνα. Πάντα υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα οι νίκες και οι ήττες, αλλά πλέον μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλά αρκετές καταστάσεις κι αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια».

Ο φουνταριστός της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Νικολαΐδης, εξάλλου, μίλησε στην κάμερα της ιστοσελίδας της ΚΟΕ για το φιλικό παιχνίδι κόντρα στους Γεωργιανούς και για την πορεία της προετοιμασίας εν όψει Ευρωπαϊκού και τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και μέσα στη νέα χρονιά.

Δείτε τι είπε αναλυτικά, στο παρακάτω βίντεο: