Αλεξία Καμμένου: «Εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν»

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε για την κλήρωση της εθνικής γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο.

Αλεξία Καμμένου: «Εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν»

Με αντίπαλο την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία, την πανίσχυρη Ουγγαρία και την Κροατία κληρώθηκε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στον Α’ Όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Νετάνια του Ισραήλ (3-16 Ιανουαρίου 2024).

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμένου, από την Κοΐμπρα όπου βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας Νέων Γυναικών, σχολίασε σχετικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Έχουμε πλέον διδαχτεί πως εύκολες ή δύσκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά, σημασία έχει πως θα βρεθείς στα κρίσιμα παιχνίδια, δηλαδή τα χιαστί, που σε οδηγούν παραπέρα, στους ημιτελικούς και τα μετάλλια. Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Όποια όμως και να ήταν η κλήρωση, τα πράγματα σε ΄να ευρωπαϊκό με τόσο καλές ομάδες είναι πάντα δύσκολα. Το χρονικό διάστημα που θα έχουμε δεν είναι μεγάλο, για αυτό και πιστεύω πως τα κορίτσια θα δουλέψουν πολύ με τους σωματειακούς προπονητές. Η κάθε μία θα είναι υπεύθυνη για τον εαυτό της, και έτσι θα έρθουν στην Εθνική ομάδα σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία που θα μας δοθεί και να πάρουμε τη πρόκριση για το Παρίσι.

Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε καμπ προετοιμασίας χωρίς να παρέμβουμε στις υποχρεώσεις των συλλόγων στα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο καιρός είναι υπέρ αυτής της ομάδας και θα μπορέσουμε και ψυχολογικά να είμαστε σε ετοιμότητα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα μας δώσει τη πρόκριση».