Ελλάδα – Μαυροβούνιο 10-9: Ξανά στην τετράδα του κόσμου (highlights)

Η Ελλάδα κέρδισε 10-9 το Μαυροβούνιο και προκρίθηκε ξανά στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Σκουμπάκης το 10-9, 56 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Στο δοκάρι το σουτ του Πέρκοβιτς στο φινάλε!  

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 10-9: Ξανά στην τετράδα του κόσμου (highlights)

Η Ελλάδα ύστερα από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό επικράτησε 10-9 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ιταλία - Σερβία.

Η εθνική αν και στην πρώτη περίοδο δεν είχε καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω, είχε τον έλεγχο και ήταν μπροστά με 2-0, με την άμυνά της να…τσακίζει.

Στην επίθεση ο Κάκαρης στα δυο μέτρα έκανε φανταστική δουλειά και μπορεί και να χάθηκαν οι επιθέσεις στον παραπάνω αλλά πήρε πέναλτι με το οποίο ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε και το 2-0 σε κόντρα επίθεση.

Το Μαυροβούνιο είχε θέματα στην άμυνα αλλά έπαιξε καλή άμυνα στον λιγότερο και δεν επέτρεψε στη «γαλανόλευκη» να ξεφύγει περισσότερο. Έτσι ο Ουκρόπινα (τη νέα σεζόν στον Πανιώνιο) μείωσε σε 2-1 αλλά το Μαυροβούνιο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει αφού στη δεύτερη περίοδο, όταν βρήκε λύσεις στον παίκτη παραπάνω και πέτυχε τρία γκολ, η Εθνική πέτυχε τέσσερα γκολ, εκμεταλλεύτηκε τις δικές της ποινές και ξέφυγε 6-3 (1.25 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με γκολ του Γενηδουνιά) αλλά ο Ράντοβιτς μείωσε σε 6-4.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένο παραπάνω για την Εθνική και γκολ από την περιφέρεια για το Μαυροβούνιο που από το 6-3 πήγε ξανά το ματς στο γκολ (6-5), αλλά ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο του τέρμα πήγε ξανά τη διαφορά στο +2 (7-5) ενώ στη συνέχεια βγήκε και η άμυνα στον λιγότερο. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, σε ένα ματς με αρκετές ποινές και δυνατές άμυνες.

Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει και με τον Τζούρο Ράντοβιτς στον παραπάνω (μάλιστα σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε οριστικά με 3η ποινή και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου) πήγε ξανά τη διαφορά στο γκολ, με την Εθνική μας να βγάζει μια νευρικότητα χωρίς λόγο. Διαδοχικοί χαμένοι παραπάνω και ο Αλέκσα Ουκρόπινα με το εξαιρετικό αριστερό χέρι που έχει έκανε και το 7-7 από την περιφέρεια (1.02 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τις δυο ομάδες στα ίσα και το Μαυροβούνιο ευτυχώς να χάνει τον δικό του παίκτη παραπάνω και εν συνεχεία ο Νικολαΐδης πήρε το πέναλτι. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος Κανακάκης ευστόχησε και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ελλάδα (8-7, 6.56 για το τέλος), ωστόσο απάντησε άμεσα ο εξαιρετικός αριστερόχειρας Τζούρο Ράντοβιτς (8-8). Ο προημιτελικός από τη στιγμή που γύρισε από το 6-3, έγινε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χέρι – χέρι (Στέλιος Αργυρόπουλος Κανακάκης 9-8, Σπάιτς 9-9).

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ο Ζερδεβάς έκανε μια φοβερή διπλή επέμβαση στον παίκτη λιγότερο σε σουτ των Αβέρκα, Πόπαντιτς. Δύο λεπτά πριν από το τέλος το Μαυροβούνιο πήρε ποινή, ο Γκοΐκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ αλλά η επίθεση στον παραπάνω ήταν τραγική. 1.15 πριν από το τέλος ήταν η σειρά του Θοδωρή Βλάχου να πάρει το δικό του τελευταίο τάιμ άουτ, για να σχεδιάσει επίθεση στον παραπάνω (κέρδισε ποινή η εθνική μας).

Η μπάλα κυκλοφόρησε εξαιρετικά και την επίθεση την τελείωσε ένας παίκτης που δεν περιμέναμε. Ο Δημήτρης Σκουμπάκης από αριστερά έγραψε το 10-9. Το Μαυροβούνιο στην τελευταία επίθεση κέρδισε την αποβολή, ο Πέρκοβιτς σούταρε στο δοκάρι και η Εθνική μας πέρασε ξανά στην τετράδα του κόσμου, όπου περιμένει τον νικητή του Ιταλία - Σερβία.



Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος



ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς