Βλάχος για το Ελλάδα-Ρουμανία: «Οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι αυτό το στυλ μας»

Δηλώσεις για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος επί της Ρουμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο παραχώρησε ο Θοδωρής Βλάχος.

Βλάχος για το Ελλάδα-Ρουμανία: «Οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι αυτό το στυλ μας»

Για την αλλαγή νοοτροπίας από τους παίκτες του μίλησε ο Θοδωρής Βλάχος με αφορμή τη νίκη της Ελλάδας επί της Ρουμανίας με 11-8 και την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο στο Λος Άντζελες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στη συνειδητοποίηση από τους ίδιους τους παίκτες του λέγοντας πως αυτός το μόνο που έκανε ήταν να τους... προκαλέσει, ενώ τόνισε ότι περιμένει την ομάδα του καλύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε 10 μέρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν χρειάστηκε να τους πω τίποτα γιατί συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι αυτό το στυλ παιχνιδιού μας κι είμαστε πολύ καλύτεροι από τότε που ξεκινήσαμε να παίζουμε. Αντίθετα, τους προκάλεσα να αλλάξουν νοοτροπία και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα για να κάνουμε τη Ρουμανία να παίξει με τον δικό μας ρυθμό.

Η Ρουμανία απέδειξε ότι είναι μεγάλος ανταγωνιστής, νικώντας τη Σερβία κι απέναντί μας πίστεψε ότι μπορούσε να μας κερδίσει, οπότε ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτός ο αγώνας ήταν τέλεια προπόνηση για το μυαλό μας και μεγάλο μάθημα για τη συμπεριφορά μας ότι πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο που παίζεις».

Ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα, ο κ.Βλάχος συμπλήρωσε πως: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε τρία δύσκολα ματς και το πρώτο θα ήταν το πιο σημαντικό για να μπούμε στις τέσσερις πρώτες ομάδες. Νομίζω ότι παίξαμε τρία εξαιρετικά οκτάλεπτα εναντίον της Ουγγαρίας, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη στο τέταρτο οκτάλεπτο που της επέτρεψαν να κερδίσει τον αγώνα.
Γενικά, όλες οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μας στο τέλος και θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στη Φουκουόκα».