Ελλάδα - Ρουμανία 11-8: Πέμπτη η «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών επικράτησε της Ρουμανίας με 11-8 και πήρε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λος Άντζελες. 

Ελλάδα - Ρουμανία 11-8: Πέμπτη η «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Παίζοντας καταπληκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε 11-8 της Ρουμανίας και κατέλαβε την 5η θέση στην Τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup) στο Λος Άντζελες.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Εθνική μας ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, βελτίωσε αισθητά τις αδυναμίες της, και από το 2-5 (σκορ πρώτου μέρους) ισοφάρισε 5-5 και αργότερα σε 6-6.

Όλα αυτά στο πολύ καλό της τρίτο οκτάλεπτο (επί μέρους 4-1). Στη συνέχεια έγινε ντέρμπι, αλλά τα τρία σερί γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά (2.22 από τη λήξη), του Αλέξανδρου Παπαναστασίου (1.34) και του Δημήτρη Νικολαΐδη (00:43), έγειραν την πλάστιγγα, και έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 4-1, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης 2, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Χαλυβόπουλος, Τζωρτζάτος

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μπογκντάν Ραθ): Τικ, Νεάμτου 1, Λουτέσκου, Φουλέα 2, Τέπελους, Πριοτεάζα 1, Ντίνκα, Αντίπα, Κολοντρόβτσι 2, Γκεοργκέσκου 1, Ιουντεάν 1, Βάνκσικ, Ντραγκουσίν.