Τσόκας για τον τελικό με Ισπανία: «Θέλουμε το χρυσό και μπορούμε»

Ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων, Γιώργος Τσόκας μίλησε για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ισπανία την Παρασκευή (30/6, 21.30).

 Τσόκας για τον τελικό με Ισπανία: «Θέλουμε το χρυσό και μπορούμε»

Την Ισπανία την είχαμε βρει μπροστά μας και στους προκριματικούς αγώνες του β’ ομίλου. Η ομάδα ηττήθηκε τότε 8-5 αλλά όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τσόκας:

«Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, θέλουμε το χρυσό μετάλλιο και το μπορούμε.

Ο στόχος μας είναι η ομάδα να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρόκειται για μια νέα ομάδα με αθλήτριες που δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, κάποια κορίτσια είχαν εξετάσεις στα σχολεία τους, άλλες αγωνίσθηκαν με τις ομάδες τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα, όμως θεωρώ ότι η Εθνική βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Έχουμε κάνει πολύ δουλειά και στο ψυχολογικό τομέα, εκτός του αγωνιστικού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ηλικίες των κοριτσιών που απαρτίζουν αυτή την Εθνική ομάδα. Θέλουμε να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, καθώς είναι αθλήτριες με πολύ ταλέντο.

Όπως και να έχει όμως, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτές, και θέλω να δούμε τη διοργάνωση παιχνίδι με παιχνίδι. Πάντως, πέρα από όλα αυτά, και η διαίσθησή μου λέει ότι θα πάμε πολύ καλά…».