Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο: Έγραψε ιστορία η Γεωργία, επικράτησε της Σερβίας στα πέναλτι (12-11)

Στην Ποντγκόριτσα απόψε (14/3) γράφτηκε ιστορία με τη Γεωργία να επικρατεί 12-11 στα πέναλτι της Σερβίας! 11-11 κανονική διάρκεια του αγώνα.  

Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο: Έγραψε ιστορία η Γεωργία, επικράτησε της Σερβίας στα πέναλτι (12-11)

Η Γεωργία αν και δεν είχε ελπίδες να περάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικράτησε 12-11 της Σερβίας, σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία με τη χρυσή Ολυμπιονίκη να χάνει από τη Γεωργία που έχει βέβαια και κάποιους ξένους στο ρόστερ της αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι στο επίπεδο των Σέρβων.

Η Σερβία με την ήττα της στα πέναλτι…έπιασε την Εθνική που αυτή τη στιγμή παίζει με το Μαυροβούνιο στους 9 βαθμούς. Το Μαυροβούνιο εάν κερδίσει τη «γαλανόλευκη» θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία.

Η Ελλάδα έχει κερδίσει τη Σερβία με δυο γκολ διαφορά και οι Σέρβοι έχουν κερδίσει με δυο γκολ διαφορά το Μαυροβούνιο. Βέβαια η γαλανόλευκη έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και έτσι πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός τελικής τριάδας.

Η ουσία είναι πως η Σερβία μετά το Τόκιο και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό με αντίπαλο την Ελλάδα, άλλαξε και ψάχνει να βρει τα πατήματά της. Σταμάτησαν τα μεγάλα αστέρια, ανάμεσά τους και άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς και πλέον είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο.