Ελλάδα – Αυστραλία 20-5: «Τυφώνας» η Εθνική στην Ποντγκόριτσα

Εντυπωσιακή η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνέτριψε 20-5 την Αυστραλία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 7-0 στην πρώτη περίοδο για την αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Ελλάδα – Αυστραλία 20-5: «Τυφώνας» η Εθνική στην Ποντγκόριτσα

Μια ημέρα μετά το 16-14 επί της Σερβίας, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και τη σκληρή Αυστραλία με 20-5. Έτσι βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Την Κυριακή (12/3) έχει ρεπό και τη Δευτέρα (13/3) θα παίξει με τη Γεωργία στις 18.30.

Απέναντι στα «καγκουρό» η εθνική έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο οκτάλεπτο σε άμυνα και επίθεση. Δεν δέχθηκε γκολ ενώ σημείωσε επτά (!) και φυσικά εκεί τα πάντα τελείωσαν, αφού ήταν αδύνατο για την Αυστραλία να επιστρέψει. Το εντυπωσιακό είναι πως στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα δεν είχε μόνο επτά γκολ αλλά είχε και δύο χαμένα πέναλτι!

Η Αυστραλία βρήκε το πρώτη της γκολ με τον Μπλέικ Έντουαρντς, στα μισά της δεύτερης περιόδου και στο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» ήταν μπροστά με 10-1.

Με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω, 1.27 πριν από το τέλος, η Εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά και +11 (13-2), με τον Πάουερ να απαντάει στη συνέχεια (13-3).

Η Εθνική δεν σταμάτησε ούτε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Στην άμυνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επίθεση οι παίκτες του Βλάχου...περνούσαν πάνω από τους Αυστραλούς. Έτσι με ένα σερί 5-0, η διαφορά πήγε στο +15 (18-3) ενώ το τελικό σκορ ήταν 20-5.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 3-1, 3-2, 7-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 5, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 3, Κάκαρης 2, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Αυστραλία (Τιμ Χαμίλ): Πόρτερ, Νάνγκλ 1, Μπερεχούλακ 1, Πάουερ 1, Λαμπιέ, Παβιλάρντ 1, Μάρσντεν, Φορντ, Πουτ, Ποτ, Έντουαρντς 1, Χέτζες.