Σερβία – Ελλάδα 14-16: Τεράστια νίκη και «πλώρη» για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η εθνική πόλο ανδρών «έπνιξε» 16-14 τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία και έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σερβία – Ελλάδα 14-16: Τεράστια νίκη και «πλώρη» για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου


Τεράστια νίκη για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στην Ποντγκόριτσα. Κέρδισε 16-14 τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία που έχει αλλάξει αρκετά μετά το Τόκιο αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειώσει την επιτυχία της «γαλανόλευκης» που έχει… μεγαλώσει την τελευταία δεκαετία στα χέρια του Θοδωρή Βλάχου.

Σπουδαία νίκη που έρχεται μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία. Με τη νίκη απέναντι στη Σερβία, η Εθνική έκανε σημαντικό βήμα έτσι ώστε να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του ομίλου και να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική με καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω (2/3), σωστή κυκλοφορία της μπάλας ήταν μπροστά στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-2, απέναντι στη Σερβία που τα περίμενε όλα από τον φοβερό αριστερόχειρα Ντούσαν Μάντιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα των Σέρβων (1-0, 2-2) αλλά η «γαλανόλευκη» είχε τις απαντήσεις και ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο.

Στη δεύτερη περίοδο, η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου δίδαξε πόλο. Φοβερή άμυνα στον παίκτη λιγότερο, σε εξαιρετική κατάσταση ο Μάνος Ζερδεβάς και στην επίθεση άριστες επιλογές στον παίκτη παραπάνω. Έτσι με ένα 4-0 η Ελλάδα ξέφυγε 8-2 (!), με τον Μάντιτς και πάλι να δίνει τη λύση στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου (3-8).

Ο Φουντούλης στην κόντρα ξανά πήγε το ματς στο +6 (3-9), με τον Στραχίνια Ράσοβιτς να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για τη Σερβία (4-9) μετά δοκάρι του Αργυρόπουλου – Κανακάκη, αλλά η Εθνική μπροστά είχε βρει ρυθμό και ο Κάκαρης ξανά στον παραπάνω μετά την έξοχη ασίστ – όπως και στη δεύτερη περίοδο – του Γκίλλα έγραψε το 4-10, σε ένα οκτάλεπτο όπου τα γκολ… έπεφταν βροχή αφού και οι Σέρβοι βρήκαν λύσεις στον παίκτη παραπάνω και μείωσαν σε 6-10 και τρεις φορές στα τρία γκολ (8-11, 9-12) με Μάντιτς και Στραχίνια Ράσοβιτς να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Αργυρόπουλος Κανακάκης πέτυχε το 9-13 στον παραπάνω, σε ένα κρίσιμο τέρμα στο φινάλε της περιόδου.

Έτσι η Εθνική μπήκε με… αέρα τεσσάρων τερμάτων στην τελευταία περίοδο αλλά ο Στραχίνια Ράσοβιτς με το...καλημέρα έγραψε το 10-13, ενώ ο Λούκιτς μείωσε σε 11-12 (6.22 πριν από το τέλος). Το ματς πήρε...φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Κάκαρης στον παραπάνω πέτυχε το 11-14 και εν συνεχεία η Εθνική έβγαλε και την άμυνα στον λιγότερο. Ο Στραχίνια Ράσοβιτς και πάλι στον παραπάνω, μείωσε στα δύο γκολ (12-14 στα μισά της περιόδου) αλλά ο Ντίνος Γενηδουνιάς...απάντησε για το 12-15 στην επόμενη επίθεση ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού με πέναλτι ανέβασε τη διαφορά στο +4 (12-16) και τελείωσε ουσιαστικά το ματς.

Οι Σέρβοι απλά μείωσαν στο τέλος στα δύο γκολ αλλά η Εθνική μας πήρε την τεράστια νίκη και φυσικά έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είναι και ο στόχος σε αυτή τη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-4, 6-5, 5-3.

Σερβία: Μίτσοβιτς, Μάντιτς 4, Στραχίνια Ράσοβιτς 5, Ραντζέλοβιτς 1, Λάζιτς, Λούκιτς 2, Ντράσοβιτς, Ντράσοβιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Ούμποβιτς 1, Γιάνκοβιτς, Βούτσινιτς, Μίτροβιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 3, Σολανάκης 1, Κάκαρης 3, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.