Λοράντος: «Η επιτυχία του Μινσκ έχει ονοματεπώνυμο»

Ο «μαέστρος» της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών στο Μινσκ έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών. Παπαναστασίου: «Χτίζουμε το μέλλον των Εθνικών ομάδων».

Λοράντος: «Η επιτυχία του Μινσκ έχει ονοματεπώνυμο»

Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών που κατέκτησε την Κυριακή (2/9) το απόγευμα στο Μινσκ της Λευκορωσίας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 14-12, ο Τεό Λοράντος, έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών του σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνική Εθνική ομάδα κατακτά διαδοχικά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης για πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, Εθνική ομάδα μετέχει σε μια κορυφαία διοργάνωση με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και φτάνει στην επιτυχία.

Μετά την περσινή μοναδική επιτυχία, δηλαδή την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, για μένα και μερικά από τα παιδιά μου, έγινε βραχνάς η συνέχεια. Μας περίμεναν να αποτύχουμε για να βάλουν ονοματεπώνυμο στην αποτυχία. Σήμερα δηλώνω κατηγορηματικά ότι η επιτυχία του Μινσκ έχει πράγματι ονοματεπώνυμο. Ο νοών νοείτω».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον αυτών των παιδιών:

«Δεν θέλω να εκφραστώ για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών. Όμως τα παιδιά αυτά έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι πρωτοπόροι».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο εφιαλτικό ξεκίνημα στον τελικό με το Μαυροβούνιο, όταν οι αντίπαλοι βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά στα πρώτα λεπτά.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Κάλεσα τα παιδιά μου μετά το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και τους είπα: "Μην ασχολείστε με το σκορ. Παίξτε καλή άμυνα και όλα τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν". Όπως πέρυσι, όπου «επιστρέψαμε» σε τρία παιχνίδια που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι και φέτος, στο σημερινό παιχνίδι, ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Παπαναστασίου: «Χτίζουμε το μέλλον των Εθνικών ομάδων»

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών που το απόγευμα της Κυριακής κατέκτησε στο Μινσκ της Λευκορωσίας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 14-12, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι η επιτυχία αυτή μαρτυρά την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.

«Είμαστε ευτυχείς που αποδείξαμε ότι ο περσινός θρίαμβος του Βελιγραδίου, με την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δεν ήταν πυροτέχνημα. Χτίζουμε μια σταθερή βάση για το μέλλον των Εθνικών ομάδων στην Ελλάδα. Και παλαιότερα το άθλημα είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά ήταν πιο αραιές. Αφιερώνουμε τον θρίαμβο του Μινσκ σε κάθε Έλληνα που υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους τους συμπατριώτες μας» υποστήριξε ο Έλληνας διεθνής.