Στην κορυφή της Ευρώπης οι Νέοι!

Η Εθνική ομάδα κατέκτησε αήττητη το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών επικρατώντας 14-12 του Μαυροβουνίου στον μεγάλο τελικό!

Στην κορυφή της Ευρώπης οι Νέοι!

Οι επιτυχίες για την ελληνική υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό καλά κρατούν. Η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών μετά το χρυσό μετάλλιο πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης, αυτή τη φορά στο Μινσκ. Η «γαλανόλευκη» του Τεό Λοράντου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας 14-12 του αξιόμαχου Μαυροβουνίου που μας έβαλε δύσκολο αλλά αυτή η Εθνική δεν παίζεται. Δεν έχει αντίπαλο και το απέδειξε και στον τελικό.

Το Μαυροβούνιο μπήκε στο νερό υποψιασμένο μετά το προχθεσινό 8-0 της Εθνικής μας στον ημιτελικό με αντίπαλο την Κροατία. Αντίθετα οι παίκτες του Τεό Λοράντου άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης και βρέθηκαν να...κυνηγάνε στο σκορ από τα πρώτα λεπτά.

Η εξαιρετική μας άμυνα, σήμα κατατεθέν της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό, πήγε «περίπατο» και στην πρώτη περίοδο το Μαυροβούνιο ήταν μπροστά με 4-1, 5-2 για να κλείσει το οκτάλεπτο στο 5-3. Τίποτα δεν λειτουργούσε καλά για την ομάδα του Τεό Λοράντου που προσπαθούσε να αφυπνίσει τους παίκτες, για να μην χαθεί το...τρένο. Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου η ψαλίδα δεν είχαν κλείσει (7-5) αλλά η συνέχεια ήταν 100% «γαλανόλευκη».

Η Εθνική μας έπαιξε άμυνα, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και δεν πήγε σε...τρελές επιθέσεις. Έτσι ισοφάρισε σε 7-7 με Γκιουβέτση, Παπαναστασίου ενώ ο Αλαφραγκής στο τέλος του α’ μέρους έδωσε για πρώτη φορά στον τελικό το προβάδισμα στην Εθνική μας (8-7). Ένα γκολ που βοήθησε την Εθνική που παρουσιάστηκε ακόμη πιο αποφασισμένη στο τρίτο οκτάλεπτο και ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Δέχθηκε και πάλι δυο γκολ, όπως και στο δεύτερο οκτάλεπτο, πέτυχε τέσσερα και έτσι η διαφορά ανέβηκε στα τρία γκολ (12-9).

Ο Νικολαϊδης στα μισά της τελευταίας περιόδου με πέναλτι έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των αντιπάλων για κάτι καλό γράφοντας το 13-9 ενώ σημαντικό ήταν και το γκολ του Κάκαρη από τα δυο μέτρα 2.48 πριν από το τέλος της αναμέτρησης (14-10). Οι Μαυροβούνιοι απλά στα τελευταία λεπτά πέτυχαν δυο τέρματα μειώνοντας σε 14-12 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την Εθνική μας να ανεβαίνει πανάξια στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Tα οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2.

Μαυροβούνιο (Σλόμπονταν Μάσιτς): Κριβοκάπιτς, Βουτσούροβιτς, Τσέτκοβιτς 1, Ράσκοβιτς 1, Μίτροβιτς 1, Μάσιτς, Μούρισιτς, Μιγιούσκοβιτς 1, Ράντοβιτς Ντούρο 5, Γκαρντάσεβιτς, Μάτκοβιτς 3, Φρανέτα 1, Ισλαΐμοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.