Πόλο: Στον τελικό χωρίς να δεχθούν γκολ οι Νέοι!

Φοβερή και τρομερή η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών, συνέτριψε την Κροατία 8-0 και προκρίθηκε στον αυριανό (2/9) μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Αντίπαλος στον τελικό το Μαυροβούνιο, που είχαμε κερδίσει στη φάση των ομίλων με 8-6.

Πόλο: Στον τελικό χωρίς να δεχθούν γκολ οι Νέοι!

Έναν χρόνο μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης. Η «γαλανόλευκη» του Τεό Λοράντου έπαιξε πόλο από άλλο πλανήτη στον σημερινό ημιτελικό με αντίπαλο την Κροατία και θα διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αύριο (2/9, 18.30) κόντρα στο Μαυροβούνιο (επικράτησε 16-15 της Ισπανίας), που είχαμε συναντήσει στη φάση των ομίλων και το είχαμε κερδίσει 8-6.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τους Κροάτες, η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο καθοδηγούμενη από τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Παπαναστασίου (3 γκολ) έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο νερό. Από εκεί και πέρα, η «γαλανόλευκη» έπαιξε άμυνα, είχε και πάλι τον Στέλιο Δαλμάρα σε πολύ καλή ημέρα αφού απέκρουσε και πέναλτι στο 5-0 (νωρίτερα οι Κροάτες είχαν πέναλτι στο δοκάρι ενώ χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος είχε και ο Παπαναστασίου) και τα πάντα πήγαιναν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Τεό Λοράντος. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κροατία είχε στο πρώτο ημίχρονο 0/11 σουτ ενώ η Εθνική μας 5/14.

Το σκηνικό παρόμοιο και στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Λοράντου έκανε σωστή διαχείριση, δεν θέλησε να πάει σε γρήγορο ρυθμό και παίζοντας την ίδια εξαιρετική άμυνα δεν δέχθηκε γκολ. Ο Γκιουβέτσης με πέναλτι 3.54 πριν από το τέλος του οκταλέπτου πέτυχε το 6-0, με τους Κροάτες να έχουν πέσει και ψυχολογικά και να μην μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τη «γαλανόλευκη» ενώ ο Δαλμάρας είχε υψώσει τείχος και τα έπιανε όλα. Ο Παπαναστασίου 1.27 με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 7-0 (!).

Στην τελευταία περίοδο απλά όλοι περίμεναν εάν τελικά η Κροατία θα σκοράρει ή όχι σε έναν ημιτελικό! Ο Παπαναστασίου 2.57 ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-0 ενώ η άμυνά μας και ο Δαλμάρας κράτησαν το μηδέν μέχρι το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 2-0, 1-0

Ελλάδα: Παπαναστασίου 5, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης 1,

Κροατία: -