Πόλο: Στους «8» της Ευρώπης οι Νέοι Άνδρες!

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών υπέταξε το Μαυροβούνιο 8-6 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για την 8άδα της διοργάνωσης.

Πόλο: Στους «8» της Ευρώπης οι Νέοι Άνδρες!

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική μας ομάδα των Νέων Ανδρών. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μινσκ, επικράτησε σήμερα (28/8) και του Μαυροβουνίου (8-6). Έκανε το «τρία στα τρία», πήρε την πρωτιά στον Β’ Όμιλο και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (30/8) στις 16.00, πιθανότατα την Ιταλία που αύριο (29/8, 16.00) αντιμετωπίζει την Τουρκία.

Όσον αφορά το ματς με το Μαυροβούνιο, η Εθνική μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0), έβγαλε αντίδραση και ήταν μπροστά (3-1, 4-2). Το Μαυροβούνιο που είναι καλή και σκληρή ομάδα, ισοφάρισε 4-4 στην τρίτη περίοδο αλλά στο φινάλε του οκταλέπτου ο Γκιουβέτσης με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια έκανε το 5-4.

Στην τελευταία περίοδο, ο Νικολαΐδης με όμορφο γυριστό έγραψε το 6-4 και έκανε πιο εύκολη τη δουλειά για την ομάδα του Τεό Λοράντου. Ο Ράντοβιτς μείωσε σε 6-5 αλλά ο Αλαφραγκής απάντησε (7-5) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των αντιπάλων μας για κάτι καλό. Ο Τσέτκοβιτς 1.18 πριν από το τέλος μείωσε σε 7-6 αλλά ο Γκιουβέτσης στην επόμενη επίθεση με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 8-6 για την Εθνική μας που πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 1-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Νικολαΐδης 1.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ράντοβιτς 2, Τσέτκοβιτς 1, Μίτροβιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Φρανέτα 1.