Πρόκριση στους «8» με ισοπαλία για τις Νεάνιδες

Η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Αυστραλία (9-9) και προκρίθηκε απευθείας στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

Πρόκριση στους «8» με ισοπαλία για τις Νεάνιδες

Στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων. Τα κορίτσια φιγουράρουν από σήμερα (29/8) το βράδυ στις «8» καλύτερες του κόσμου. Η «γαλανόλευκη» στον…τελικό του ομίλου με αντίπαλο την Αυστραλία, πήρε αυτό που ήθελε (9-9), κατέκτησε την 1η θέση στο Β’ γκρουπ, στη διαφορά τερμάτων (+1 από τα «καγκουρό») και πλέον κοιτάζει τον προημιτελικό της Παρασκευής (19.00) πιθανότατα με αντίπαλο τη Ρωσία που αντιμετωπίζει αύριο Πέμπτη (30/8) στις 21.40 το Καζακστάν και μόνο με «θαύμα» θα αποκλειστεί.

Η Εθνική που είχε στο πρώτο ημίχρονο τρία χαμένα πέναλτι (!), βρέθηκε μπροστά με 3-1 (μέσα δεύτερης περιόδου) αλλά η Αυστραλία ισοφάρισε 3-3 και το ματς έγινε ντέρμπι στη συνέχεια. Η ομάδα του Κώστα Δήμου βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ να… κυνηγά στο σκορ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Οι Αυστραλές έβρισκαν… απάντηση στα γκολ της Εθνικής μας αλλά δεν κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς και να περάσουν απευθείας στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Εθνική μας άντεξε, είχε και πάλι πρώτη σκόρερ την Μυριοκεφαλιτάκη (4 γκολ) και τώρα προετοιμάζεται για το ματς με τη Ρωσία.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 3-3, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Μυριοκεφαλιτάκη 4, Λούδη 1, Κανετίδου 1, Κατσίμπρη 1, Δούλη 1, Κοντονή 1.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κερνς 5, Μίλικεν 3, Άντριου 1.