Γιαννόπουλος: «Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το διακεκριμένο προϊόν μας που λέγεται πόλο»

O Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, με την εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών, ουσιαστικά κήρυξε και επισήμως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στις εγχώριες διοργανώσεις.

Γιαννόπουλος: «Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το διακεκριμένο προϊόν μας που λέγεται πόλο»

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία με την ΕΡΤ, που θα καλύψει τα δυο μεγάλα πρωταθλήματα, από την αρχή μέχρι το τέλος τους, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας.

Ευχαρίστησε τους χορηγούς και τα σωματεία, τόνισε τη σημασία των διακρίσεων των Εθνικών μας ομάδων και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στην προστασία και την περαιτέρω ανάδειξη του αθλήματος, του διακεκριμένου προϊόντος, που λέγεται υδατοσφαίριση. Αποκάλυψε, εξάλλου, ότι η διοίκηση της ΚΟΕ κινείται και για συμφωνία με χορηγό των πρωταθλημάτων πόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Γιαννόπουλου:

«Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση των κληρώσεων των πρωταθλημάτων μας, που καλύπτεται τηλεοπτικά από το ΚΟΕ TV. Ευχαριστώ όλους τους παριστάμενους, φίλους που μου έδωσαν και τα συγχαρητήριά τους γα τις πρόσφατές επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σας, στα σωματεία και στους προπονητές. Η ΚΟΕ είναι το απαύγασμα μιας προσπάθειας που γίνεται από όλα τα σωματεία της. Και από τους προπονητές και τους αθλητές, φυσικά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε στις τάξεις μας τόσο καλά οργανωμένα σωματεία, τα οποία προσφέρουν ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας, θέλω, κατ' αρχάς, να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο στο θέμα των χορηγών. Να είμαστε καλά και υγιείς, ώστε του χρόνου να έχουμε ακόμα περισσότερους. Ελπίζω, μάλιστα, να τους έχουμε κοντά μας μέχρι το μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. Θα σταθώ, όμως, στη συμφωνία με την ΕΡΤ, η οποία φέτος θα καλύψει τα πρωταθλήματα πόλο Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών, σε όλη τη διάρκειά τους, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, με ζωντανές μεταδόσεις, σε ημέρες και ώρες που θα κανονιστούν μεταξύ των δύο πλευρών.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία, τις διοικήσεις που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε με την ΕΡΤ. Είμαστε η μόνη Ομοσπονδία που είχαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των σωματείων σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Θεωρώ ότι, με τις επιτυχίες που έχουν φέρει οι Εθνικές μας ομάδες, Ανδρών και Γυναικών και με το πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη τηλεθέαση φέτος, με την προβολή των αγώνων από την αρχή μέχρι το τέλος. Παράλληλα, η Κολυμβητική Ομοσπονδία θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι, με το live streaming -φυσικά, με την άδεια της ΕΡΤ- και με τη συνεργασία των σωματείων, ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη.

Έχει μεγάλη σημασία να κάνουμε συνεχώς βήματα προόδου. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτό το προϊόν που λέγεται υδατοσφαίριση στην Ελλάδα. Και ξεκινώντας από το πρωτάθλημα: Έχει μεγάλη σημασία η συμπεριφορά μας. Πρέπει να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε ένα σπορ που μπορεί να προσελκύσει νέους αθλητές, αλλά και καινούργιους φιλάθλους. Εδώ ανοίγω παρένθεση και τονίζω αυτό που έγινε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λάρισα και στο Βόλο. Ήταν πρωτόγνωρο και πρέπει να βγουν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα, γιατί αυτός ο κόσμος διψάει πλέον για καλούς αγώνες, για υγιή αθλητισμό, έξω και πέρα από χουλιγκανισμό και το δικό μας το σπορ μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με καλή ποιότητα αγώνων, τα κολυμβητήρια γέμισαν και πολλές φορές δεν επαρκούσαν για τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τους αγώνες. Αναδείχθηκαν πολλοί νέοι αθλητές, που επανδρώσανε τις Εθνικές ομάδες. Και ένας από τους λόγους που έχουμε επιτυχίες είναι ότι παίρνουν χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά μας και μετά μετέχουν και διακρίνονται με τις Εθνικές ομάδες. Προφανώς και μας λείπουν πράγματα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε πρωτάθλημα που να είναι στην κορυφή της Ευρώπης, πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσεις και ενέργειες οι οποίες θα το αναβαθμίσουν. Π.χ. μας λείπε το VAR, που είναι μέσα στις προθέσεις μας. Μας λείπει το "video analysis" που θα βοηθήσει τους διαιτητές να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Οι Έλληνες διαιτητές είναι, κατά τη γνώμη μου, οι καλύτεροι στην Ευρώπη και απευθύνομαι στους προπονητές να τους δείξουν εμπιστοσύνη και ειδικά στους νεότερους. Λάθη θα γίνονται, αλλά ζητώ να τους δείξετε εμπιστοσύνη. Επίσης, θέλουμε να υπάρχει ενιαία εμφάνιση στα κολυμβητήρια. Θα το επιχειρήσουμε, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές μας.

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί και η αναλυτική προκήρυξη πρωταθλημάτων, που έχει κάποιες αλλαγές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τους κανονισμούς LEN και FINA. Εύχομαι, εξάλλου και τη νέα σεζόν οι ομάδες μας να έχουν επιτυχίες στα Κύπελλα Ευρώπης, όπως πέρυσι που στις γυναίκες πήραμε και τα δύο Κύπελλα, με Ολυμπιακό και Εθνικό, πανάξια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι κινούμαστε και για χορηγό του πρωταθλήματος. Ήταν μία από τις αρχικές μας σκέψεις, μέσα στον σχεδιασμό μας. Θέλουμε να βρούμε κάτι που θα ικανοποιεί κάθε πλευρά, στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Ελπίζω, σύντομα, να έχουμε καλά νέα και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο ΔΣ, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλή επιτυχία σε όλους. Θέλουμε πρωτάθλημα δυνατό. Θέλουμε εμείς, που είμαστε φίλοι και εραστές αυτού του σπορ, να είναι στο πιο υψηλό επίπεδο και σε συμπεριφορά, αλλά και από αγωνιστικής πλευράς. Έχουμε πολύ καλούς προπονητές, καλοί αθλητές υπάρχουν, ήρθαν και μετακινήθηκαν ακόμα καλύτεροι, και είμαι σίγουρος ότι το πρωτάθλημα θα μας κρατήσει σε εγρήγορση. Δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει με το κομμάτι της ενέργειας, που μας απασχολεί επίσης, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Να χαμογελάμε, γιατί όλοι μαζί καταφέραμε πολλά πράγματα. Είτε ως πρωτάθλημα είτε ως Εθνικές ομάδες. Σας ευχαριστώ».

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ενημέρωσε, εξάλλου, ότι έχει ετοιμαστεί το καλεντάρι από LEN και FINA για τις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων και Εθνικών ομάδων και ανάλογα θα κυλήσει και το πρόγραμμα στις δικές εγχώριες διοργανώσεις και αναμένεται να κυλήσει ομαλά. Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

Στην εκδήλωση της κλήρωσης παρέστησαν ακόμα ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του ΔΣ Εύη Μωραϊτίδου, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Θοδωρής Βλάχος, Αλεξία Καμμένου, Ευτυχία Καραγιάννη, Τάσος Πυρπιρής, εκπρόσωποι σωματείων, προπονητές και εκπρόσωποι του Τύπου.