Η Μαρτίνα Τέρε «πλήγωσε» ξανά την εθνική στο πόλο

Η Ισπανία δεν κέρδισε μόνο το χρυσό στο Σπλιτ, αλλά… παρουσίασε και σε εκείνους που δεν γνώριζαν τη Μαρτίνα Τέρε. Μια εξαιρετική τερματοφύλακα, η οποία αναμένεται να μας απασχολήσει την επόμενη δεκαετία. 

Η Μαρτίνα Τέρε «πλήγωσε» ξανά την εθνική στο πόλο

Τεράστιο κέρδος για την Ισπανία του Μιγκέλ Όκα η 20χρονη κίπερ, αφού όλοι ξέρουν πως είναι μια θέση που «πονάει» η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η 32χρονη Λάουρα Έστερ ήταν κομβική, έδωσε πολλά, αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήταν τερματοφύλακας επιπέδου Τζόνσον, Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου.

Η Ισπανία έχει βρει τερματοφύλακα στις γυναίκες και αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Τέρε (έγινε 20 ετών στις 28 Αυγούστου) έχει ήδη τρεις σημαντικές νίκες απέναντι στην Ελλάδα! Η τελευταία στον πρόσφατο τελικό του Σπλιτ, όπου ήταν εντυπωσιακή, και οι άλλες δυο σε επίπεδο νέων γυναικών.

Στις 10 Ιουλίου, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Νετάνια, η Ισπανία με την Τέρε στη σύνθεσή της κέρδισε 12-7 την Ελλάδα, που είχε στο ρόστερ της τις Σάντα, Τριχά, Σιούτη, οι οποίες ήταν και στο Σπλιτ.

Πέρυσι, στις 16 Οκτωβρίου, η εθνική νέων γυναικών φτάνει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Αλεξία Καμμένου στον πάγκο. Αντίπαλος η Ισπανία, που κατακτά το χρυσό (10-5) πάλι στη Νετάνια, με την Τέρε να είναι εξαιρετική, αποκρούοντας και πέναλτι (στον τελικό στο Σπλιτ θυμίζουμε πως απέκρουσε δύο) της Μυριοκεφαλιτάκη.

Και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης φέτος, στη φάση των ομίλων, ο Μιγκέλ Όκα όταν είδε την Έστερ να έχει 14% στις αποκρούσεις στον αγώνα με την Ελλάδα, έριξε στη μάχη τη Μαρτίνα Τέρε, που είχε 64% στις αποκρούσεις και η Ισπανία δεν έχασε (10-10) στις 22 Ιουνίου…