Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας το Μαυροβούνιο στον δρόμο για την 5η θέση

Στις 15:00 η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο για την πέμπτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο. 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας το Μαυροβούνιο στον δρόμο για την 5η θέση

Η εθνική πόλο των ανδρών καλείται να ξεχάσει τον αποκλεισμό από την Ισπανία και να προσπαθήσει σήμερα αρχικά και το Σάββατο εν συνεχεία να κατακτήσει την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια στη Βαρκελώνη.

Η «γαλανόλευκη» όπως αναφέραμε και χθες μόλις δυο φορές έχει τερματίσει 4η, δεν έχει μετάλλιο ενώ μόλις μια φορά ήταν 5η (το 2018). Καλείται λοιπόν σήμερα και το Σάββατο να παίξει δυο καλά παιχνίδια και να τερματίσει όσο το δυνατό πιο ψηλά, με τον κόουτς Θοδωρή Βλάχο να περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν ψυχή και να δείξουν χαρακτήρα μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία.

«Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και είχαμε κενά. Κυνηγούσαμε στο σκορ σε όλο του παιχνίδι. Χάσαμε και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στην επίθεση. Πάντα ο προημιτελικός και μάλιστα κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, όπως η Ισπανία, είναι δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να είμαστε πολύ καλοί για να περάσουμε. Δουλεύουν σαν ρολόι οι Ισπανοί. Προσπαθήσαμε, αλλά κάποια κρίσιμα λάθη μας στοίχισαν. Πάμε για ό,τι καλύτερο που είναι η 5η θέση» τόνισε χαρακτηριστικά ο φουνταριστός της εθνικής, Κώστας Κάκαρης, ο οποίος κάνει ένα ακόμη πολύ καλό τουρνουά. Θυμίζουμε στη Βουδαπέστη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Θέσεις 11-12: Ισραήλ – Ολλανδία (11:00)

Θέσεις 9-10: Ρουμανία – Σερβία (12:30)

Θέσεις 5-8: Μαυροβούνιο – Ελλάδα (15:00), Γεωργία – Γαλλία (16:30)

Ημιτελικοί: Ουγγαρία – Ισπανία (19:00), Κροατία – Ιταλία (21:30).