Ρουμανία – Ελλάδα 3-24: «Πάρτι» στο Σπλιτ και «δύο στα δύο»

Η εθνική πόλο γυναικών συνέτριψε 24-3 τη Ρουμανία και έκανε το «δύο στα δύο» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ. Έξι γκολ η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. 

Ρουμανία – Ελλάδα 3-24: «Πάρτι» στο Σπλιτ και «δύο στα δύο»

Εντυπωσιακή η εθνική γυναικών μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ουγγαρίας, για τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ συνέτριψε 24-3 τη Ρουμανία και έκανε το «δύο στα δύο».

Η Αλεξία Καμμένου έδωσε ανάσες στις Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη. Στην 13άδα συμπεριέλαβε τις Τριχά, Σάντα, οι οποίες είχαν πολύ καλή απόδοση, λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαιρετική τους πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι και το ασημένιο μετάλλιο (στην ομάδα είναι φυσικά και η Σιούτη).

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, απέναντι βέβαια στη Ρουμανία που δεν είναι στο επίπεδο της «γαλανόλευκης». 5-0 στα πρώτα πέντε λεπτά, 8-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 12-1 στο τέλος του ημιχρόνου.

Φυσικά το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ρουμανία να μην μπορεί να βρει γκολ και την Ελλάδα να σκοράρει, έχοντας τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη σε μεγάλα κέφια.

Λίγα λεπτά χρησιμοποιήθηκε η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία από τη θέση της φουνταριστής πέτυχε και δύο όμορφα τέρματα. Στο τέρμα χρησιμοποιήθηκε η Σωτηρέλη (έμεινε στον πάγκο η Σταματοπούλου), για να έχει κι εκείνη αγωνιστικό ρυθμό. Η Ρουμανία που είχε σκοράρει στην πρώτη περίοδο (5-1), πέτυχε δύο τέρματα στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Τα οκτάλεπτα: 1-8, 0-4, 0-8, 2-4.

Ρουμανία: Τογκανέλ, Καρπατορέα, Ζεγκάλμι 1, Ντιμίτρου, Μπόνκα, Μπουνέα, Τοτ, Γκαντραμπούρα, Ολτεάνου 2, Ματέι, Ζιλάγκι, Μέλνιτσουκ, Ντβορέζτσκα.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Σάντα 3, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Μ. Πλευρίτου 2, Σιούτη, Νίνου 1, Πάτρα 2, Τριχά 3, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 6, Σωτηρέλη.