Ουγγαρία – Ελλάδα 8-9: Τεράστια νίκη με «χρυσή» σκόρερ την Ελευθερία Πλευρίτου

Με τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου 8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η Ελλάδα κέρδισε 9-8 την Ουγγαρία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στο Σπλιτ.  

Ουγγαρία – Ελλάδα 8-9: Τεράστια νίκη με «χρυσή» σκόρερ την Ελευθερία Πλευρίτου

Η Ελλάδα κέρδισε 9-8 την Ουγγαρία (δεύτερη στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης) στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών στο Σπλιτ.

Το «χρυσό» γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου, 8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Η εθνική με τη νίκη που έκανε όχι μόνο βρίσκεται αγκαλιά με την οκτάδα, αλλά πραγματοποίησε και τεράστιο βήμα για την είσοδο και στην τετράδα αφού εάν τερματίσει ψηλά στον όμιλό της (περνάνε απευθείας οι 4 ομάδες στα προημιτελικά), τότε θα έχει εύκολο χιαστί για να περάσει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εθνική ξεκίνησε εντυπωσιακά. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, απάντησε με ένα 3-0 σερί. Η Ουγγαρία επέστρεψε (3-3) αλλά τα κορίτσια ξέφυγαν και πάλι αυτή τη φορά με τρία τέρματα (6-3, έξι λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Εκεί που έδειχναν πως η νίκη δεν χάνεται στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Ουγγαρία έκανε ένα 5-0 (!) και πήρε το προβάδισμα με 8-6 (2.24 για το τέλος του αγώνα),.

Σε λιγότερο από τρία λεπτά, η Ελλάδα όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά με τρία γκολ των αδελφών Πλευρίτου (Μαργαρίτα, Βασιλική, Ελευθερία) πήρε τη νίκη. Το τελευταίο ήρθε από την Ελευθερία οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γκουρισάτι (π.π.), 1-1 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 1-3 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-3 Φάραγκο (κόντρα), 3-3 Περεστέγκι-Νάγκι (περιφέρεια), 3-4 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 3-5 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-6 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 4-6 Γκουρισάτι (περιφέρεια), 5-6 Γκουρισάτι (π.π.), 6-6 Σίλαγκι (περιφέρεια), 7-6 Βάλι (κόντρα), 8-6 Γκάρντα (περιφέρεια), 8-7 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 8-8 Β. Πλευρίτου (π.π.), 9-8 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.).

Η εθνική είχε 4/8 με παίκτρια παραπάνω, 0/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Η Ουγγαρία είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μάτε (3΄45΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), η Γκάρντα (1΄11΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης) και η Πάτρα (41 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Κις, Σίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Παρκς, Μάτε, Περεστέγκι-Νάγκι 1, Λαϊμέτερ, Μαϊέ, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μαγκιάρι
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

*Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν η Χριστίνα Σιούτη και η Στεφανία Σάντα.

*Νέο παιχνίδι την Κυριακή (28/9) στις 14:00 (ΕΡΤ3) απέναντι στη Ρουμανία, πάντα για τον Α' όμιλο.