Ελλάδα – Ουγγαρία 10-11: Ήττα στο φινάλε για τους παίδες στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η εθνική παίδων ηττήθηκε στον Βόλο από την Ουγγαρία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο. Ο Άντρας Τοτ 24 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 11-10 υπέρ των «Μαγυάρων». 

Ελλάδα – Ουγγαρία 10-11: Ήττα στο φινάλε για τους παίδες στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Έσπασαν καρδιές στον Βόλο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων. Τελικά η Ουγγαρία με τέρμα του Τοτ 24 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πήρε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας της Ελλάδας με 11-10.

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η Ουγγαρία ξεκίνησε καλύτερα και είχε το προβάδισμα αλλά η Εθνική ποτέ δεν έχασε την επαφή της, ήταν μέσα στο ματς και στο τέλος του ημιχρόνου πέρασε και μπροστά με 6-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο για πρώτη φορά μια ομάδα (Ουγγαρία) πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (7-9), αλλά η Ελλάδα απάντησε άμεσα για το 9-9.

Στην τελευταία περίοδο έσπασαν καρδιές, με τις δυο ομάδες να παίζουν σκληρά. Η Ελλάδα ισοφάρισε 2.43 για το τέλος με τον Καρατζά αλλά η Ουγγαρία με τον Άντρας Τοτ 24 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, σε μια φάση όπου σταμάτησαν οι διεθνείς μας, νομίζοντας πως σφυρίχτηκε παράβαση, σκόραρε (10-11) και πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, αφού στην τελευταία επίθεση δεν κατάφερε η «γαλανόλευκη» για να σουτάρει.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 2, Μπελέσης, Χωματάς, Κρατημένος
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κις, Μπάλογκ 1, Α. Τοτ 1, Ντοροσλάι 1, Μέρο 2, Μ. Τοτ 1, Τατράι 1, Ρέγκος 1, Νάγκι 2, Χάβερκαμπφ, Σιμόν 1, Λουγκόσι, Μπόρμπελι