Εθνική Κορασίδων: Πρεμιέρα με Αυστραλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λάρισα

Ξεκινά την Κυριακή (21/8) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων στη Λάρισα. 

Εθνική Κορασίδων: Πρεμιέρα με Αυστραλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λάρισα

Στη Λάρισα και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας. που θα φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16) από αύριο (21/08) μέχρι και τις 27 του μηνός από αύριο τα βλέμματα.

Με την ελληνική ομάδα να έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και όπως λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τσόκας, «Είμαστε μια ομάδα που έχει «δίψα» και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε θέληση».

Πρώτος αγώνας για την ελληνική ομάδα αύριο (21/08) με αντίπαλο την Αυστραλία στο πλαίσιο του β' ομίλου:

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα- λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας. Κάποια από τα κορίτσια συμμετείχαν πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε αυτό μπορούσαμε να δηλώσουμε 15 αθλήτριες, τώρα είναι 13. Ο κορμός πάντως είναι ο ίδιος. Κορίτσια από τον Ολυμπιακό, τον ΝΟ Βουλιαγμένης, τον Εθνικό αλλά και τη περιφέρεια, την Πάτρα, τα Χανιά. Από ομάδες δηλαδή που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις ηλικιακά κατηγορίες.

Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, τα κορίτσια έχουν δουλέψει όλα κατά 100% και ευελπιστώ να το δείξουμε μέσα στη πισίνα. Δεν είμαστε φαβορί, ως τέτοιες ομάδες λογίζονται οι Ουγγαρία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάναμε έξι τριήμερα camp όλη τη χρονιά και τώρα έχω τα κορίτσια από 11 Ιουνίου, μόλις δηλαδή τέλειωσαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουμε κάνει καθόλου διακοπές, καθώς τα κορίτσια επέστρεφαν και στους συλλόγους τους για τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Είμαστε μια ομάδα που ξέρουμε τί θέλουμε και τί ζητάμε.

Έχουμε έρθει για ένα σκοπό και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει «δίψα» και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε θέληση. Η διοργάνωση διεξάγεται στην πατρίδα μας, είναι η πρώτη, δεν είμαστε φαβορί, πάμε χαμηλά και παιχνίδι με παιχνίδι».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κορασίδων, έχει καλέσει τις: Κωνσταντοπούλου Ευτυχία, Μπεκρή Αναστασία, Πιοβάν Νίκη, Μπέτα Ελένη, Δρακωτού Δέσποινα, Μαργαρίτη Κασιάννα- Μαρία, Κλαψιανού Ασημίνα, Γαλανοπούλου Θεοφανία, Καραμπέτσου Αριάδνη-Παντελία, Παπαδοπούλου Μαρία-Αλεξάνδρα, Φουράκη Ασπασία, Κανελλοπούλου Ιωάννα και Κοβάτσεβιτς Ευσταθία-Νεφέλη.

Βοηθός του Γιώργου Τσόκα είναι η Άννα Χατζηγιωργάκη ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γυναικείας υδατοσφαίρισης Δημήτρης Κύρκος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (Κυριακή 21/08/22)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

09:00 Ιταλία-Κροατία

10:15 Ουγγαρία-Τουρκία

11:30 ΗΠΑ-Ιαπωνία

12:45 Ολλανδία-Νότια Αφρική

16:00 Ιταλία-Τουρκία

17:15 Ισπανία-Ιαπωνία

18:30 Ισραήλ-Νότια Αφρική

20:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

21:15 ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία, Τουρκία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αυστραλία, Ελβετία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ισραήλ, Νότια Αφρική