Χαλδαίου: «Πάθος και αγάπη για το πόλο, αυτό είναι το μυστικό»

Η Νεφέλη Χαλδαίου μίλησε για τη νέα σπουδαία επιτυχία για την υδατοσφαίριση με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Βελιγράδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Χαλδαίου: «Πάθος και αγάπη για το πόλο, αυτό είναι το μυστικό»

Η διεθνής πολίστρια Νεφέλη Χαλδαίου που έπαιζε στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Άλιμο, φιλοξενήθηκε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα και μίλησε για τη νέα σπουδαία επιτυχία του αθλήματος.

«Να σας πω την αλήθεια δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε και πόσο δύσκολο ήταν να επιτευχθεί» είπε η νεαρή περιφερειακός όταν ρωτήθηκε για τα πρώτα συναισθήματα μετά το τέλος του τελικού και την ήττα στις λεπτομέρειες από τις ΗΠΑ πρόσθεσε: «Η πρώτη αντίδραση με την κόρνα της λήξης ήταν το κλάμα. Μετά, που ηρεμήσαμε και συζητήσαμε καταλάβαμε το μέγεθος της επιτυχίας, με τη δεύτερη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος».

Για το μυστικό της επιτυχίας είπε: «Το μυστικό μας είναι απλό. Είναι το πάθος και η αγάπη που έχουμε για το ίδιο το άθλημα».

Για το εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε στη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου για το 6-6 είπε: «Έγινε ένα σουτ από την Χρίστινα (Σιούτη). Η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και πήρε ύψος. Καθώς κατέβαινε κοιτούσα ταυτόχρονα την πορεία της και τον χρόνο. Το μόνο που προλάβαινα να κάνω ήταν να τη… χαστουκίσω, το έκανα με πάρα πολύ δύναμη και δικαιώθηκα».

Όσον αφορά τις τελευταίες οδηγίες τις Ευτυχίας Καραγιάννη πριν από τον τελικό: «Μας ζήτησε να είμαστε συγκεντρωμένες. Να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και με πάθος. Υπογράμμισε πως πιστεύει πάρα πολύ σε εμάς και δεν πρέπει να μας αγχώνει το αποτέλεσμα γιατί έχουμε αποδείξει την αξία μας και να μπούμε να διαλέξουμε εμείς το χρώμα του μεταλλίου».

Μετά από την Ακαδημία και την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, με τον οποίο έχει κατακτήσει τα πάντα, η Νεφέλη Χαλδαίου θα παίζει τη νέα χρονιά με τα χρώματα του νεοφώτιστου Αλίμου και σε σχετική ερώτηση είπε: «Την επόμενη σεζόν θα παίζω στον Άλιμο. Θέλω να βοηθήσω να πάμε πολύ καλά και κυρίως να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από τον κ. Πάτερο παίζοντας στο πλευρό της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό έχω μάθει να προχωρώ βήμα – βήμα. Όσον αφορά τον τομέα των σπουδών, θα φοιτήσω στη σχολή φυσικοθεραπείας».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Νεφέλης Χαλδαίου στο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Πινελιές στα σπορ».