Ελλάδα - ΗΠΑ 8-10: Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική Νεανίδων

Η εθνική ομάδα πόλο των Νεανίδων ηττήθηκε 10-8 ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό από τις ΗΠΑ στο Βελιγράδι και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Ελλάδα - ΗΠΑ 8-10: Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική Νεανίδων

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά, σε αντίθεση με την εθνική ομάδα που είχε προβλήματα στην άμυνα. Οι Αμερικανίδες βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια, στην παραπάνω ενώ σκόραραν και στην κόντρα και με πέναλτι. Ήταν μπροστά 2-0, 4-1, με την Κουρέτα να έχει δυο γκολ αλλά την Κνέπερ στο τέλος της περιόδου να γράφει και το 5-2 για τις Αμερικανίδες.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η «γαλανόλευκη» έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ωστόσο υπήρχε θέμα στην επίθεση αφού οι Αμερικανίδες με τη ζώνη που έπαιζαν είχαν κλείσει τους χώρους και δεν μπορούσε η Ελλάδα από την περιφέρεια να απειλήσει. Η Σιούτη σκόραρε στα μέσα της περιόδου (3-5), αλλά δεν ερχόταν το γκολ για να μειωθεί η διαφορά στο ένα τέρμα (4-5). Έτσι οι Αμερικανίδες ξέφυγαν ξανά (3-6) με το γκολ της Χόουκινς.

Στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου όμως η Ελλάδα βρήκε τις λύσεις. Η Τριχά που δεν είχε σκοράρει στον τελικό, μείωσε σε 6-4 στην παίκτρια παραπάνω. Βγήκε μια ακόμη άμυνα στη λιγότερη και η Νεφέλη Χρυσούλα Χαλδαίου από την περιφέρεια έκανε και το 5-6, 49 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου και η ίδια σε νεκρό χρόνο με υπέροχο τρόπο στην παραπάνω ισοφάρισε!

Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός, οι δυο ομάδες είχαν ρίξει το βάρος στην άμυνα ενώ οι νεαρές πολίστριες και των δυο ομάδων ήταν φανερά κουρασμένες στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης. Απλά οι Αμερικανίδες σε αυτό το σημείο δεν έμειναν πίσω στο σκορ (6-7, 7-7, 7-8). Στο 7-8 η Ελλάδα στάθηκε άτυχη σε επίθεση στην παραπάνω (δοκάρι) ενώ στο δοκάρι (αριστερό) σταμάτησε και το πέναλτι της Τορνάρου. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το 8-8.

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό ήταν ίδιο. Άμυνες…θανάτου και από τις δυο ομάδες. Στην παραπάνω σκόραραν και οι δυο ομάδες (7-9, 8-9) και έτσι μπήκαμε στο τελευταίο τρίλεπτο, σε έναν τελικό εξαιρετικό, με πείσμα, πάθος και…τρέλα για το χρυσό και την κορυφή του κόσμου. Η Φλιν 1.20 για το τέλος της αναμέτρησης ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά (8-10) και τα πάντα τελείωσαν με την Ελλάδα να μην μπορεί να μειώσει στο γκολ αμέσως.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι, Άουσμους 2, Χόουκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.