Στο Μινσκ η Εθνική Νέων Ανδρών

Την Κυριακή (26/8) ξεκινά την προσπάθειά της για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών η Εθνική μας ομάδα. Οι «μικροί» του Τεό Λοράντου έναν χρόνο μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου, είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Στο Μινσκ η Εθνική Νέων Ανδρών

Στο Μινσκ της Λευκορωσίας θα βρίσκεται από σήμερα (24/8), η Εθνική μας ομάδα πόλο Νέων Ανδρών (γενν. 1999), η οποία θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται το διάστημα 26 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται συνολικά από 18 άτομα. Τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Τεό Λοράντο, μαζί με τον βοηθό του, Νικόλαο Καραμάνη και τους 13 πολίστες, όπως επίσης και τον φυσιοθεραπευτή Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, τον αρχηγό της αποστολής, Δημήτρη Γρυπάρη και τον διεθνή διαιτητή, Μιχάλη Μπιράκη.

Αναλυτικά οι 13 που επέλεξε να πάρει μαζί του ο Τεό Λοράντος στο Μινσκ: Στέλιος Δαλμάρας, Φώτης Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κωνσταντίνος Κάκαρης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Γιάννης Αλαφραγκής, Νικόλας-Δημοσθένης Αγιωργούσης, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, Δημήτρης Δήμου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ευστάθιος Καλογερόπουλος και Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος.

Στην διοργάνωση έχουν ορισθεί από τη LEN ο Νίκος Σταυρόπουλος, ως TWPC Member Delegate και ο Κυριάκος Νανούσης ως Medical Delegate.

Η Εθνική μας ομάδα, έχει κληρωθεί στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης, με Μαυροβούνιο, Λευκορωσία και Ρουμανία. Στον Α’ Όμιλο συμμετέχουν Ισπανία, Κροατία, Τουρκία και Σλοβενία, στον Γ’ Όμιλο οι Ουγγαρία, Ιταλία, Γεωργία, Γαλλία, ενώ στον Δ’ Όμιλο βρίσκονται οι Ρωσία, Σερβία, Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία.
Το πρόγραμμα της στην α’ φάση:
Κυριακή (26/8)
19.10 Λευκορωσία – Ελλάδα
Δευτέρα (27/8)
10.40 Ελλάδα – Ρουμανία
Τρίτη (28/8)
15.40 Μαυροβούνιο – Ελλάδα
Από την Τετάρτη (29/8) ξεκινούν οι αγώνες της φάσης των νοκ-άουτ, ενώ οι τελικοί και οι αγώνες κατάταξης είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (2/9), το απόγευμα.

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ρίχνεται από την ερχόμενη Κυριακή (26/8) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (γενν. 1999), με στόχο να φέρει μια ακόμη διάκριση στο ελληνικό πόλο.

«Μεγάλες προσδοκίες»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τεό Λοράντος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, σημείωσε πως οι προσδοκίες είναι ξανά μεγάλες, ενώ υπογράμμισε ότι η ετοιμότητα και η συγκέντρωση που θα δείξει η ομάδα θα καθορίσουν και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. «Η προετοιμασία μας κύλησε πολύ καλά. Θέλουμε μέσω της προπόνησης που έχουμε κάνει, να είμαστε έτοιμοι σε φυσική κατάσταση και δύναμη. Ουσιαστικά, για εμένα εκείνο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι το πόσο έτοιμοι θα παρουσιαστούμε στο μυαλό και το χαρακτήρα, εκεί θα κριθεί και το που μπορούμε να φτάσουμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Λοράντος, ενώ ερωτηθείς για το αν οι προσδοκίες είναι μεγάλες πλέον στις ηλικιακές αυτές ομάδες, μετά και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι, σημείωσε: «Γενικότερα όταν έχεις υψηλούς στόχους, δεν σκέφτεσαι τα παιχνίδια των ομίλων, αλλά βάζεις πλώρη για ψηλά. Σαφώς έχω διαμορφωμένη άποψη για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και θεωρώ ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες πλέον και τα πράγματα απαιτητικά, όμως όπως προείπα θα είναι κομβικό το κατά πόσο θα είμαστε ψυχολογικά και νοητικά έτοιμοι για τη διοργάνωση αυτή».