Βλάχος: «Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, θυμήθηκε και τη βουτιά στο ίδιο κολυμβητήριο το 2002, όταν είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό. 

Βλάχος: «Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος μετράει πλέον δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και φυσικά το ασημένιο πέρσι στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είχα κάνει βουτιά για τον Ολυμπιακό στο ίδιο κολυμβητήριο το 2002. Βέβαια σήμερα δεν είναι χρυσό, είναι ένα χάλκινο μετάλλιο αλλά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος. Εάν τον ξαναπαίζαμε τον ημιτελικό με την Ιταλία, θα τον κερδίζαμε.

Ήμασταν συγκεντρωμένοι σήμερα. Μπράβο στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο. Έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν το συνηθίζω, να μιλάω για παίκτη. Ήταν δύσκολη η αποστολή του. Κάνει τη διαφορά ο τερματοφύλακας στο πόλο. Βρήκαμε λύσεις, κάναμε ένα τέλειο μικρό τελικό. Αξίζαμε ένα μετάλλιο και αξίζουμε πολλά στη συνέχεια, αρκεί να έχουμε την υγεία μας. Κάποιες φορές το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά.

Ξεκινάει ένας καλύτερος κύκλος. Έχουμε ταλέντο. Παίζουμε ένα ωραίο πόλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Συγκινημένος από την προσπάθεια. Αξίζει να είναι στα μετάλλια η Ελλάδα.

Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάμε όσο το δυνατό πιο ψηλά. Αυτό λέμε κάθε φορά. Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με τη νίκη. Σημασία έχει να είσαι στην τετράδα. Είχαμε δύο ευκαιρίες. Φεύγουμε από εδώ, χαρούμενοι», τόνισε ο Βλάχος.