Γιάννης Φουντούλης για το ρεκόρ: «Στην Εθνική ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό»

Ο Γιάννης Φουντούλης, από το βράδυ του Σαββάτου είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. 

Γιάννης Φουντούλης για το ρεκόρ: «Στην Εθνική ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και περιφερειακός του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης είπε για το ρεκόρ:

«Σίγουρα είναι ένα μεγάλο και σημαντικό επίτευγμα για μένα, γιατί όταν ξεκινούσα, σε ηλικία 17 χρονών, με τις Εθνικές ομάδες, δεν είχα στο μυαλό μου, ούτε καν ως ιδέα, πως θα ξεπεράσω θρύλους. Και εδώ που είμαι τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μετέχω ανελλιπώς 17 χρόνια στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το ρεκόρ και με γεμίζει περηφάνια. Αν και δεν με ενδιέφεραν οι ατομικές διακρίσεις στην Εθνική ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό. Ήρθε με πολλή δουλειά και δυσκολίες και, φυσικά, δεν είναι καθαρά ατομικό μου επίτευγμα, διότι δεν θα μπορούσα να το πετύχω, αν δεν είχα τη συμπαράσταση, στήριξη και συμβολή των συμπαικτών μου».

Για τις προοπτικές της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Βλέποντας την πορεία της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι ανοδική και μια τεράστια διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες (ασημένιο μετάλλιο) δίνει άλλον αέρα και αυτοπεποίθηση. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι αυτό βλέπετε αυτήν την ομάδα να έχει μπει τόσο δυνατά στο Παγκόσμιο και ο στόχος είναι οι υψηλές θέσεις, τα μετάλλια. Η πρωτιά στον Όμιλο μπορεί να ήρθε στην ισοβαθμία με την Κροατία, αλλά νομίζω και αυτό το ματς εμείς αξίζαμε να το κερδίσουμε. Όμως, αυτά πέρασαν, μπήκαμε 8άδα και ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το τουρνουά. Ο προημιτελικός θα πρέπει να κερδηθεί για να μας βάλει σε τροχιά μεταλλίων, αλλιώς πάμε θέσεις 5η-8η. Θέλει ξεχωριστή διαχείριση ο αγώνας αυτός (πιθανότατα κόντρα στις ΗΠΑ), αλλά είμαστε έμπειροι και πιστεύω ότι θα τον διαχειριστούμε σωστά και θα πετύχουμε τον στόχο».