Βλάχος: «Πιστεύω αξίζαμε την πρωτιά»

Το εγκώμιο των διεθνών έπλεξε ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο, Θοδωρής Βλάχος, μετά το τέλος του αγώνα με την Γερμανία.

 Βλάχος: «Πιστεύω αξίζαμε την πρωτιά»

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας Πόλο, Θοδωρής Βλάχος, έπλεξε το εγκώμιο των διεθνών μετά το τέλος του αγώνα με την Γερμανία και την πρόκριση απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Βλέπω ποιότητα, βλέπω διάθεση, βλέπω παιδιά που έχουν κίνητρο μεγάλο για διάκριση. Αυτά τα τρία είναι… Δεν θέλω κάτι άλλο. Οι ΗΠΑ που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας είναι μια ομάδα καλή, πολύ καλή. Όλα τα ματς μας κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θέλουμε να μείνουμε στο πλάνο που θα έχουμε. Είχαμε σαν στόχο να διεκδικήσουμε την πρωτιά του ομίλου. Σίγουρα η πρωτιά είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση και ίσως έναν καλύτερο αντίπαλο στα χιαστί ματς. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα σου δίνει και ένα ρεπό, καθώς δεν θα παίξουμε ένα παιχνίδι, το οποίο θα ήταν πραγματικά δύσκολο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Πιστεύω αξίζαμε την πρωτιά, και στο πρώτο παιχνίδι με την Κροατία ήμασταν καλύτεροι και ίσως θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει εκεί. Με τους Ιάπωνες όμως πήραμε μια πολύ σημαντική διαφορά, ήμασταν διαβασμένοι, τα παιδιά έπαιξαν άριστα και πήραν μια διαφορά την οποία ο αντίπαλός μας δεν κατάφερε να την καλύψει. Πήραμε την πρωτιά αλλά δεν λέει κάτι. Από τώρα ξεκινά το πραγματικό παγκόσμιο, Θα βρισκόμασταν στο χιαστί παιχνίδι των προημιτελικών. Καμιά φορά δεν παίζει ρόλο ο αντίπαλος, σε τέτοια ματς και οι δύο ομάδες παίζουν τα ρέστα τους για να περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό θα κάνουμε και εμείς, αυτό θα κάνουν και οι Αμερικάνοι».