Ελλάδα – Γερμανία 16-8: Απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η «γαλανόλευκη»

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε εύκολα τη Γερμανία (16-8) και πέρασε απευθείας στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εκεί θα περιμένει τις ΗΠΑ που παίζουν χιαστί αγώνα με τη Ν. Αφρική. Πέντε γκολ ο Γενηδουνιάς. 

Ελλάδα – Γερμανία 16-8: Απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η «γαλανόλευκη»

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε εύκολα 16-8 τη Γερμανία και σε συνδυασμό με το Κροατία – Ιαπωνία 21-13, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει τις ΗΠΑ που παίζουν χιαστί αγώνα με τη Ν. Αφρική (σε αυτό τον όμιλο ήταν ο Καναδάς που λόγω κρουσμάτων αποχώρησε από τη διοργάνωση) και φυσικά θα περάσουν στα προημιτελικά.

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έκανε το καθήκον της. Μετά το 21-13 της Κροατίας με αντίπαλο την Ιαπωνία, η «γαλανόλευκη» ήθελε απλά τη νίκη με διαφορά ενός γκολ για να πάρει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

Η εθνική μπήκε φουριόζα και προηγήθηκε 3-0 με Παπαναστασίου, Αργυρόπουλο, Γενηδουνιά, ο οποίος βρέθηκε σε φοβερή μέρα και δεν σταμάτησε να σκοράρει.

Ο Πόρομπιτς πήρε γρήγορα τάιμ άουτ, η Γερμανία όσο και να προσπάθησε δεν μπορούσε και η διαφορά πήγε στο +7 (9-2) με υπέροχο τέρμα του Νικολαΐδη στο τέλος του ημιχρόνου.

Το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον κόουτς Βλάχο να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες ενώ πέρασε στο ματς και τον Τζωρτζάτο στο τέρμα.

Η εθνική ήταν σοβαρή και από τη στιγμή που στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 9-2 (!) μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει μια καλή…προπόνηση ενόψει της συνέχειας, με τη Γερμανία απλά να μειώνει στο τέλος με διαδοχικά τέρματα όταν και τα πάντα είχαν κριθεί. Το 16-5 έγινε 16-8 με ένα μικρό 3-0 της Γερμανίας.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 5-1, 4-2, 3-4,

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Γερμανία (Πόρομπιτς): Σένκελ, Μπόζιτς 2, Κόρμπελ 1, Ρότερντουμ, Σούτζε 2, Τζάνγκλινγκ, Στρέλετσκι 1, Κούπερς, Ντολφ, Κούμπις 1, Σίπερ, Γκάνσεν 1, Γκοτζ.