Ιαπωνία - Ελλάδα 7-18: Νίκη με πολύ καλή διαφορά

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κέρδισε εύκολα 18-7 την Ιαπωνία και περιμένει το Σάββατο (25/6, 19.00) την έκβαση του αγώνα των Ασιατών με τους Κροάτες. Φυσικά θα πρέπει η Ελλάδα να κερδίσει και τη Γερμανία (25/6, 20.30). 

Ιαπωνία - Ελλάδα 7-18: Νίκη με πολύ καλή διαφορά

Η «γαλανόλευκη» θέλει νίκη φυσικά κόντρα στη Γερμανία το Σάββατο (25/6, 20.30) και να μην κερδίσει η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ με 12 γκολ διαφορά την Ιαπωνία που θα είναι τρίτη στον όμιλο μας (στην ισοβαθμία στην κορυφή μετράνε τα αποτελέσματα με τον τρίτο του ομίλου).

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε 18-7 την Ιαπωνία, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά θα περιμένει το Σάββατο (25/6) τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής για να μάθει εάν θα είναι πρώτη έτσι ώστε να περάσει απευθείας στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Η Κροατία κέρδισε τη Γερμανία, έφτασε επίσης τους τρεις βαθμούς, όσους και η Ελλάδα και έτσι όλα θα κριθούν το Σάββατο (25/6).

Η εθνική μας παίζει με τη Γερμανία και θέλει μια απλά νίκη αλλά στο ματς της Κροατίας με την Ιαπωνία, δεν θέλει νίκη της ομάδας του Ίβιτσα Τούτσακ με 12 γκολ διαφορά.

Η εθνική αν και βρέθηκε με…καλημέρα πίσω στο σκορ, στη συνέχεια δεν δέχθηκε γκολ στην πρώτη περίοδο. Ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν απροσπέλαστος, η άμυνα στον παίκτη λιγότερο πολύ καλή και έτσι η «γαλανόλευκη» έπρεπε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Πήρε δύο πέναλτι και πέρασε μπροστά με Βλαχόπουλο, Φουντούλη ενώ στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου με τον Γενηδουνιά να εκτελεί έξοχα στην κόντρα μετά την ασίστ του Παπαναστασίου έγινε και το 1-3.

Με πέναλτι (το κέρδισε ο Νικολαΐδης) έγινε και το 1-4 για την εθνική μας ομάδα, με τον Αργυρόπουλο – Κανακάκη, αλλά απάντησε με Οκάουα στον παίκτη παραπάνω (2-4). Η Ελλάδα αν και έχασε τον πρώτο δικό της παραπάνω, ξέφυγε εκ νέου με τρία τέρματα με τον Νικολαΐδη μετά την πανέξυπνη ενέργεια του Αργυρόπουλου – Κανακάκη. Ο Βλαχόπουλος με υπέροχη ενέργεια έγραψε το 6-2 για την εθνική μας, ο Ζερδεβάς ήταν εντυπωσιακός και ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης στην κόντρα μετά την ασίστ του Γενηδουνιά έγραψε το 7-2, με την Ιαπωνία να σκοράρει και πάλι στον παραπάνω (2/4) με τον Ινάμπα στο φινάλε του ημιχρόνου (3-7).

Η Ιαπωνία όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στο τρίτο οκτάλεπτο…έπιασε στον ύπνο την εθνική. Σκόραρε στην κόντρα με τον Σουζούκι και έτσι με ένα τέρμα στο τέλος της δεύτερης περιόδου και ένα στο ξεκίνημα της τρίτης, η διαφορά από το +5 (7-2), πήγε στο +3 (7-4) σε ένα διάστημα όπου ο ρυθμός ήταν…τρελός και για αυτό ευνοήθηκαν οι Ιάπωνες. Ο Παπαναστασίου με πέναλτι (το κέρδισε ο Κάκαρης) έγραψε το 8-4, 5.13 για το τέλος της τρίτης περιόδου ενώ ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης πέτυχε το 9-4 μετά το λάθος του Ταναμούρα, ο οποίος είχε λάθος θέση και στο 10-4 του Γιάννη Φουντούλη. Ο Βλαχόπουλος πήγε τη διαφορά και για πρώτη φορά στο +7 αλλά στη συνέχεια ο Ινάμπα μείωσε σε 11-5, αλλά ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου στον παραπάνω σημείωσε σε 12-5.

Στην τελευταία περίοδο, η εθνική ήταν σοβαρή αφού ήξερε πως έπρεπε να αυξήσει τη διαφορά κόντρα στην Ιαπωνία και το έκανε, με τον Στέλιο Αργυροπούλο Κανακάρη να είναι...φωτιά ενώ στο 18-7, 45 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι και κράτησε τη διαφορά στο +11.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 2-5, 2-6.

Ιαπωνία (Σιότα): Ταναμούρα, Αντάτσι, Γουατανάμπε, Ογκιχάρα, Μαϊτα, Σουζούκι 2, Ντάτε, Τακάτα 1, Αράι, Ινάμπα 2, Οκάουα 2, Αράκι, Φουκουσίμα.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 6, Γούβης, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.