Ελλάδα - Κροατία 8-8: Μπορούσε και τη νίκη...

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου αναδείχθηκε ισόπαλη (8-8) με την Κροατία. 4 γκολ ο Βλαχόπουλος, ισοφάρισε ο Μπάσιτς 1.55 για το φινάλε. 

Ελλάδα - Κροατία 8-8: Μπορούσε και τη νίκη...

Με ένα γκολ του Μπάσιτς (πρώην άσος της Βουλιαγμένης), 1.55 για το φινάλε, η Κροατία πήρε τον βαθμό (8-8) απέναντι στην πολύ καλή Εθνική μας ομάδα που μπορούσε να κερδίσει στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όλα ανοιχτά τώρα για την πρωτιά στον όμιλο. Τα πάντα θα κριθούν στα παιχνίδια με Ιαπωνία, Γερμανία και ενδεχομένως στη διαφορά των γκολ.

Η εθνική έβγαλε την πρώτη άμυνα με λιγότερο και στη συνέχεια άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά από την περιφέρεια, με τους Κροάτες να έχουν θέμα στον παραπάνω αλλά να ισοφαρίζουν με τον Χαρκόφ από την περιφέρεια. Ο Κάκαρης στον παραπάνω για τη «γαλανόλευκη» έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (2-1), που ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα στον παίκτη λιγότερο και ξέφυγε με 3-1 με τον Βλαχόπουλο από την περιφέρεια. Το μεγάλο όπλο όμως της εθνικής ήταν η άμυνα (0/5 στον παραπάνω οι Κροάτες) ενώ στην επίθεση η «γαλανόλευκη» έπαιζε με μυαλό και με τον Φουντούλη στον παραπάνω έγινε και το 4-1. 2/2 η Ελλάδα στον παραπάνω, 0/5 η Κροατία.

Στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, η Ελλάδα είχε δύο σερί χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω. Το 5-1 δεν έγινε και η Κροατία με τον Ζούβελα μείωσε σε 4-2 ενώ στη συνέχεια ο Μπούριτς έκανε και το 4-3 (περιφέρεια), για να ακολουθήσουν δύο γκολ στον παραπάνω από Βλαχόπουλο (5-3), Χαρκόφ (5-4), σε ένα οκτάλεπτο όπου οι Κροάτες βρήκαν λύσεις στον παραπάνω, σκόραραν και επέστρεψαν, με την εθνική μας αντίθετα να μην έχει καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια σε αυτό το οκτάλεπτο. Ο Ρώσος όμως Χαρκόφ (πήρε υπηκοότητα Κροατική) ήταν…φωτιά και με νέο τέρμα από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 5-5 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Κροατία είχε δύο χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω στο πρώτο τρίλεπτο, ο Βλαχόπουλος με ένα ακόμη τέρμα στον παραπάνω, έδωσε το προβάδισμα στην εθνική με το τρίτο του γκολ στο ματς (6-5). Σε έναν κρίσιμο παραπάνω στο ματς, ο Τούτσακ πήρε τάιμ άουτ στα μισά της περιόδου και ο Κράγκιτς έκανε το 6-6 ενώ στη συνέχεια ο Κάκαρης κέρδισε την αποβολή, εκτέλεσε γρήγορα αλλά ο Μπίγιατς του Ολυμπιακού με μια απίθανη επέμβαση κράτησε το 6-6. Το κακό είναι πως στο τελευταίο τρίλεπτο αποβλήθηκε με τρίτη ποινή ο Κάκαρης, αλλά ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης με ένα υπέροχο τέρμα έγραψε το 7-6, 1.43 για το τέλος της περιόδου.

Στο φινάλε της 3ης περιόδου πήραμε την αποβολή, ο Παπαναστασίου κέρδισε το σπριντ στην τελευταία περίοδο αλλά το σουτ του Φουντούλη σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ζερδεβάς ήταν σε καλή κατάσταση, η άμυνα όπως και στο ξεκίνημα πολύ καλή αλλά στην επίθεση έλειπε το γκολ για να ξεφύγει η εθνική. Χάθηκαν ευκαιρίες στον παραπάνω και η Κροατία 3.48 για το τέλος με τον Ζούβελα ισοφάρισε ξανά (7-7). Ο Βλαχόπουλος ξανά στον παραπάνω, με το 4ο τέρμα του στον αγώνα, έγραψε το 8-7 στην επόμενη επίθεση με την εθνική να μην χάνει την ψυχραιμία της και να δείχνει χαρακτήρα. Ο Μπάσιτς από την περιφέρεια με ένα τυχερό τέρμα ισοφάρισε (8-8) για την Κροατία, 1.55 για το τέλος του αγώνα.

Στο 1.17 ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης είχε σουτ στο δοκάρι στον παίκτη παραπάνω, στη συνέχεια ο Ζούβελα σούταρε άουτ και ο Βλάχος ζήτησε το τελευταίο του τάιμ άουτ, 47 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Η αποβολή δεν ήρθε, ο Βλαχόπουλος πήρε το εξάμετρο με την μπάλα να περνά άουτ και τον Τσούτσακ να καλεί το τελευταίο του τάιμ άουτ.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1, Βρίλιτς, Μπάσιτς 1, Kαρκόφ 3, Πόπαντιτς.