Βλάχος: «Στόχος η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος ήταν ξεκάθαρος σχολιάζοντας την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Βλάχος: «Στόχος η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά»

Στόχος της Εθνικής στην Ουγγαρία, είναι η πρωτιά στον όμιλο και η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

«Και οι τέσσερις ομάδες του Ομίλου μας είναι καλές και με φιλοδοξίες. Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα, ώστε να πεις πως την έχει σίγουρη και εστιάσεις στις υπόλοιπες. Όλοι δικαιούνται να πιστεύουν πως έχουν πιθανότητες -ακόμα και η Ιαπωνία με αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι της- και πως είναι εφικτό να πάρουν οποιαδήποτε θέση στην κατάταξη.

Εμείς θα εστιάσουμε στον στόχο της κατάκτησης της 1ης θέσης στον Όμιλο ώστε να προκριθούμε απευθείας στην 8άδα και τα προημιτελικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είμαστε το φαβορί.

Το γεγονός ότι πάμε εκεί ως ασημένιοι Ολυμπιονίκες, σίγουρα θα αναγκάσει όλους τους αντιπάλους να μας υπολογίσουν περισσότερο και να μας αντιμετωπίσουν πιο προσεχτικά και πιο σκληρά. Όμως, εμείς θα επιδιώξουμε με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστικότητα να πάμε ψηλά.

Συνήθως, σε αυτούς τους Ομίλους που έχουν όλοι πιθανότητες, ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να πάρεις την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά, θα έχεις ως δεύτερος ένα ευνοϊκό χιαστί με μια θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα, 3η του άλλου Ομίλου.

Για τον ακριβή στόχο στο Παγκόσμιο δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε, διότι η ομάδα θα εμφανιστεί ανανεωμένη στη σύνθεσή της, καθώς θα λείπουν τέσσερα από τα βασικά στελέχη της που ήταν στο Τόκιο και δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα για αυτήν την ανανεωμένη Εθνική. Έχουμε παίξει μόνο ένα ματς με την Κροατία όπου δεν ήμουν καν στον πάγκο.

Χρειάζεται να δούμε την πορεία της προετοιμασίας, στα φιλικά με Ιταλία, αλλά και στα επίσημα στο World League στην Ποντγκόριτσα. Θα μπορώ να έχω εικόνα τότε, λίγο πριν από τον Παγκόσμιο και να σας πως μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».