Τσόκας: «Είμαστε μια γροθιά»

Διήμερο καμπ προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κοσμά, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Τσόκα να έχει καλέσει σε αυτό το πρώτο ραντεβού, 37 πολίστριες της προεθνικής μας ομάδα πόλο Κορασίδων (Κ16). 

Τσόκας: «Είμαστε μια γροθιά»

Συμμετείχαν αθλήτριες από την Αθήνα, την Πάτρα, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου θα γίνει ανάλογο καμπ στο Κολυμβητήριο του ΕΑΤΕ Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη με 22 κορίτσια από τη Βόρεια Ελλάδα, την Κέρκυρα, το Βόλο και τη Λάρισα.

Ο Γιώργος Τσόκας έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από αυτή την πρώτη συνάντηση: «Στόχος μας ήταν να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλήτριες που είναι σε θέση και έχουν τις δυνατότητες να συγκροτήσουν την Εθνική ομάδα-λέει. Το επίπεδο είναι υψηλό, γίνεται πολύ καλή δουλειά στους συλλόγους και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους προπονητές για αυτό. Πολλά τα εύσημα που πρέπει να δώσουμε. Μέσα από τα καμπ, προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα για αυτό και ξεκινήσαμε σχετικά νωρίς».

Ο μεγάλος και κυρίαρχος στόχος της χρονιάς, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στο Βόλο. Θα συμμετάσχουν 54 ομάδες και «Εμείς οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών ως γηπεδούχοι» επισημαίνει ο Γιώργος Τσόκας που σταδιακά και στα επόμενα προπονητικά καμπ θα κατασταλάξει στις παίκτριες που θα αποτελέσουν τη βάση για την Εθνική ομάδα.

Δίπλα στον Ομοσπονδιακό Τεχνικό της Εθνικής μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ16 ), βρέθηκε η Ομοσπονδιακή Τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Αλεξία Καμένου, με τον συνεργάτη της, Τάσο Πυρπυρή, όπως και το δίδυμο της Νέων γυναικών και Νεανίδων (Κ19 & Κ18), η Ομοσπονδιακός Ευτυχία Καραγιάννη με τη συνεργάτιδα της, Άννα Χατζηγεωργάκη: «Είμαστε μια γροθιά- τονίζει ο Τσόκας. Από την πρώτη στιγμή η Αλεξία (Καμένου) είπε ότι θέλει να δουλεύουμε όλοι μαζί, αυτό κάνουμε, και την ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, όπως και όλη την ομάδα μας».

Στο πρώτο καμπ συμμετείχαν οι Κοβάτσεβιτς, Μπεκρή (ΑΕΚ), Κακαϊδή, Κανελλοπούλου, Κλαψιανού, Τσιάρα (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Κύρκου, Λέκκου (ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ), Γκίκα (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ), Βρακά, Γεωργούση, Καραμπέτσου, Λαλούση, Μπέτα, Μπέτση (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Νικολακοπούλου, Ρηγοπούλου (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ), Κεπένου, Παρασκευοπούλου (ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ), Κακλή (ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ), Ευκαρπίδη, Κρασσά, Πιοβάν, Χατζή (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Λαμπαθάκη, Τσιουγκρή (ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ), Φουράκη (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ), Μπιτσάκου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΙΜΟΥ), Δρακωτού, Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Παπαδοπούλου, Τορνάρου Δ. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καραγιάννη, Κελαδίτη, Λενίτση, Τουρλουμούση (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.