Πόλο: Ξεκίνησε προετοιμασία η εθνική ανδρών - Οι δηλώσεις των Βλάχου και Φουντούλη (pics, vids)

Σε καμπ προετοιμασίας συμμετέχουν από σήμερα έως και τις 30 του μηνός οι διεθνείς πολίστες της εθνικής ομάδας των ανδρών στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Δείτε τι δήλωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» Γιάννης Φουντούλης.

Πόλο: Ξεκίνησε προετοιμασία η εθνική ανδρών - Οι δηλώσεις των Βλάχου και Φουντούλη (pics, vids)

Ξεκίνησε σήμερα (27/12) στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά το πρώτο καμπ προετοιμασίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών ενόψει των υποχρεώσεών της χρονιάς που έρχεται. Το πρώτο μέρος του καμπ θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος στο χρονικό διάστημα 2-5 Ιανουαρίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μίλησε με τους συνεργάτες του, υποδέχθηκαν μαζί τους διεθνείς, έκαναν την πρώτη αναγνωριστική προπόνηση στην πισίνα και στη συνέχεια μίλησε στην κάμερα της ιστοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόσο ο ίδιος όσο και ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης.

Ο Βλάχος δήλωσε: «Έχουμε την ευκαιρία, μέσα στις γιορτές, να κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για να δούμε πού βρισκόμαστε, να ξαναμαζευτούμε και με τα παιδιά που είναι στο εξωτερικό και δεν έχουμε την ευκαιρία να τα βλέπουμε συχνά. Ερχόμαστε από μια μεγάλη επιτυχία τη χρονιά που τελειώνει, αλλά πρέπει πλέον να προχωρήσουμε, να κάνουμε το επόμενο βήμα. Έχουμε δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέσα στη νέα χρονιά -και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό- και εκεί θα φτάσουμε μέσω του World League, αλλά και των καμπ που θα κάνουμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να διεκδικήσουμε την υψηλότερη θέση που μπορούμε και σε αυτές τις διοργανώσεις. Αυτό κάνουμε πάντα. Με φόντο, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, για τις οποίες πρέπει να συγκεντρωθούμε και τελικά να πάμε με όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα στο Παρίσι».

Όσον αφορά τη βράβευση της Εθνικής ως κορυφαίας ομάδας της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ, σχολίασε: «Νομίζω πως άξια βραβεύτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ήρθε η ώρα για να έχει την αναγνώριση και την προσοχή του κόσμου. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά. Η καταξίωση έρχεται μετά από πολύ κόπο. Αναδεικνύεται η δουλειά που έχει γίνει στην υδατοσφαίριση, όχι μόνο σε επίπεδο ανδρών αλλά και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Με προσπάθεια και σοβαρότητα να παραμείνουμε συνεπείς και ταπεινά να συνεχίσουμε να μένουμε στην τροχιά αυτών των επιτυχιών».

Ο Φουντούλης είπε: «Η χρονιά που τελειώνει ήταν η πιο πετυχημένη στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Παρ' όλα αυτά, όσο και να μην το θέλουμε αυτό, πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Έρχονται πλέον νέες προκλήσεις, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Αυτό που καταφέραμε θέλουμε να έχει και συνέχεια. Για αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις στις κορυφαίες θέσεις».

Οι 22 πολίστες που έχουν προσκληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Μάνος Ζερδεβάς, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γούβης, Χριστόδουλος Κολόμβος (Ολυμπιακός), Κώστας Γκιουβέτσης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Αλαφραγκής, Μάριος Καπότσης (ΝΟ Βουλιαγμένης), Μανώλης Σολανάκης, Στέφανος Γαλανόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Γιάννης Κεχαλάρης (ΠΑΟΚ), Τάκης Δήμου (Πανιώνιος), Νίκος Μητράκης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου), Άγγελος Βλαχόπουλος (Νόβι Μπέογκραντ), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Κώστας Κάκκαρης (Γιουγκ Ντουμπρόβνικ), Δημήτρης Νικολαΐδης (Σπαντάου Βερολίνου).

Ο Βλαχόπουλος θα ενσωματωθεί στην ομάδα στις 2 Ιανουαρίου λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεών του και θα αναχωρήσει στις 4 Ιανουαρίου μαζί με τους Αργυρόπουλο-Κανακάκη, Παπαναστασίου και Κάκκαρη.