Kαλύτερος πολίστας του 2021 ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού!

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε κορυφαίος πολίστας της χρονιάς που ολοκληρώνεται, στο γκαλά της FINA, που φιλοξενήθηκε στο Άμπου Ντάμπι! Τρίτη φορά που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο ο 34χρονος, Σέρβος, παικταράς!

Kαλύτερος πολίστας του 2021 ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού!

Με τα χέρια του ...γεμάτα με το βραβείο του κορυφαίου πολίστα του 2021 αποχώρησε από το γκαλά της FINA, στο Άμπου Ντάμπι, ο Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Στην εκδήλωση των... Όσκαρ του Υγρού Στίβου ο 34χρονος Σέρβος, παικταράς, του Ολυμπιακού πήρε το εν λόγω βραβείο για τρίτη φορά στην, γεμάτη διακρίσεις, καριέρα του.

Κατά την παραλαβή του στο λογίδριο του ο MVP του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, όπου οδήγησε την Εθνική του ομάδα σε δεύτερο, σερί, χρυσό μετάλλιο (σ. κόντρα στην Εθνική μας) αφιέρωσε σε συμπαίκτες προπονητή και οικογένεια του την συγκεκριμένη διάκριση:

«Απόψε, είμαι εδώ χάρη στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου που κατάφεραν μας οδηγήσουν σε όλες τις επιτυχίες. Δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτούς, καθώς και χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου, στην οποία είμαι τρομερά ευγνώμων. Αυτό είναι για εσάς».

Ο Βαλκάνιος περιφερειακός είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος στον κόσμο το 2011 αλλά και το 2014, ενώ όπως και το 2016 στο Ρίο ήταν ο MVP του Ολυμπιακού τουρνουά.

Κορυφαία πολίστρια της χρονιάς ψηφίστηκε η Μάγκι Στέφενς που κατέκτησε το 3ο της συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο ενώ έγινε και η πρώτη σκόρερ των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε στους άνδρες ο Σέρβος Ντέγιαν Σάβιτς (χρυσό) και στις γυναίκες ο Άνταμ Κρικοριάν (ΗΠΑ, χρυσό).