Πρώτη ήττα για την Εθνική με «θύτη» την Κροατία

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών ηττήθηκε από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κροατία με 11-7 και θα αναμετρηθεί την Κυριακή (22/7, 19:30) με τη Γερμανία για μια θέση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρώτη ήττα για την Εθνική με «θύτη» την Κροατία

Η πρώτη ήττα για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης ήρθε απόψε (20/7). Μια ήττα βέβαια που δεν στοιχίζει, αλλά υποχρεώνει τη «γαλανόλευκη» να δώσει νοκ άουτ αγώνα την Κυριακή (22/7, 19:30) κόντρα στη Γερμανία για μια θέση στα προημιτελικά. Αντίθετα η Κροατία με την σημερινή της νίκη, πήρε την πρωτιά στον τρίτο όμιλο και εξασφάλισε την απευθείας πρόκρισή της στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού.

Για την Εθνική μας ομάδα τίποτα δεν πήγε καλά από το ξεκίνημα του αγώνα. Κάκιστες επιλογές στην επίθεση, ιδίως στον παραπάνω και κακή αμυντική λειτουργία όχι μόνο στον παίκτη λιγότερο αλλά και στην κόντρα αφού δεχθήκαμε γκολ στον αιφνιδιασμό από Βουκίτσεβιτς, Γκαρσία στη δεύτερη περίοδο. Έτσι το 2-0 της πρώτης περιόδου έγινε 7-4 στο ημίχρονο, σε ένα διάστημα όπου η Εθνική μας βρήκε λύσεις στην επίθεση σκοράροντας τρία σερί γκολ στον παραπάνω κι ένα από την περιφέρεια με τον Γούνα αλλά αμυντικά ήταν τραγική.

Ο Βλάχος στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μάνο Ζερδεβά αντί του Κώστα Φλέγκα κάτω από τα δοκάρια αλλά και πάλι η Κροατία βρήκε γκολ στην κόντρα με τον Σέτκα αυτή τη φορά (8-4). Ο Γούνας σκόραρε αμέσως στον παίκτη παραπάνω (8-5) και η Εθνική μας είχε την ευκαιρία βγάζοντας καλές άμυνες να επιστρέψει αλλά χάθηκαν αρκετές επιθέσεις. Οι Κροάτες στο φινάλε της τρίτης περιόδου με Γκαρσία, Μάτσαν… τελείωσαν το ματς (10-5) και το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού τα πάντα είχαν κριθεί…

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-4, 3-1, 1-2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Γκαρσία 4, Βουκίτσεβιτς 3, Μάτσαν 1, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Σέτκα 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Γούνας 2, Καπότσης 1, Δερβίσης 2, Γεννηδουνιάς 2.