Ελλάδα – Σλοβακία 32-7: Δύο στα δύο δια περιπάτου

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Γυναικών συνέτριψε 32-7 τη Σλοβακία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ισραήλ. MVP η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη του Ολυμπιακού.

Ελλάδα – Σλοβακία 32-7: Δύο στα δύο δια περιπάτου

Το δύο στα δύο έκανε η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ισραήλ. Η «γαλανόλευκη» μετά τη νίκη στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ιταλία στο ντέρμπι του Α’ ομίλου, δεν είχε κανένα πρόβλημα το βράδυ της Δευτέρας (11/10) κόντρα στη Σλοβακία (32-7).

Η Εθνική μπήκε δυνατά από την αρχή και μετά το 1-1 στο πρώτο λεπτό, η διαφορά πήγε αμέσως στην πρώτη περίοδο στα έξι γκολ (7-1), για να κλείσει στο 9-2 ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 18-5! Η Σλοβακία φυσικά δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτόν τον ρυθμό και η Ελλάδα με αρκετά γκολ και στην κόντρα, έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη.

Κορυφαία της αναμέτρησης αναδείχθηκε η αρχηγός Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, η εξαιρετική φουνταριστή του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 9-2, 9-3, 6-2, 8-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου - Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 3, Φουντωτού 3, Σιούτη, Κανετίδου 4, Γιαννοπούλου 3, Νίνου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 6, Κατσιμπρή, Μπιτσάκου 5, Κοντονή 4, Τορνάρου 1, Καρύτσα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ιταλία ξέσπασε μετά την ήττα από την Ελλάδα στην πρεμιέρα, στη Γερμανία (20-1). Η Γερμανία το μεσημέρι της Τρίτης (12/10, 13.30) είναι ο τελευταίος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα των Νέων Γυναικών που θα κάνει το τρία στα τρία και θα περάσει απευθείας στην επόμενη φάση, ως πρώτη στον Α’ όμιλο, μετά φυσικά τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στην Ιταλία.

Η Ιταλία παίζει την Τρίτη (12/10) στις 16.00 με τη Σλοβακία.

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Ελλάδα 4, Ιταλία 2, Γερμανία 2, Σλοβακία 0.