Ο Δουδέσης υποψήφιος για την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας!

Ο Άρνο Χάβενγκα αποχωρεί τον Οκτώβριο από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας και ο Ευάγγελος Δουδέσης μπορεί να τον διαδεχθεί.

Ο Δουδέσης υποψήφιος για την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας!

Ο κύκλος του Άρνο Χάβενγκα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας στις γυναίκες έκλεισε στο Τόκιο. Ο πετυχημένος προπονητής, όπως ανακοινώθηκε, αποχωρεί από τον πάγκο των «οράνιε» τον Οκτώβριο και η διοίκηση της ολλανδικής ομοσπονδίας βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού.

Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΩΤΟΣ» και ο δικός μας Ευάγγελος Δουδέσης. Ο εξαιρετικός Έλληνας προπονητής τα τελευταία χρόνια είναι το δεξί χέρι του Χάβενγκα στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας, έχοντας πανηγυρίσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στη Βαρκελώνη -με αντίπαλο την Ελλάδα στον τελικό- και οι δυο τους οδήγησαν την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008! Στο Πεκίνο η Ολλανδία είχε κατακτήσει το χρυσό, αλλά έλειψε από το Λονδίνο και το Ρίο! Ο Δουδέσης ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, ενώ έχει δουλέψει με τεράστια επιτυχία και στις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, είναι ο άμεσος συνεργάτης του Χάβενγκα και δεν αποκλείεται η ολλανδική ομοσπονδία να του δώσει το τιμόνι της πρώτης ομάδας!

Δεν είναι εύκολο, αλλά ο Ευάγγελος Δουδέσης, ένας Έλληνας που εργάζεται με επιτυχία στο εξωτερικό, είναι ένας από τους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Άρνο Χάβενγκα. Ο τελευταίος υπήρξε αρχικά διευθυντής της ομάδας πόλο γυναικών από το 2006 με τις γνώσεις και την εμπειρία του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στον τελικό με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια έγινε βοηθός προπονητή (με χάλκινο μετάλλιο μεταξύ άλλων) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010 και το 2013 ανέλαβε εθνικός προπονητής, αντικαθιστώντας τον Μάουρο Μαουγκέρι. Κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2015, ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2014 και 2016 και χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018 στον τελικό με αντίπαλο την Εθνική μας ομάδα. Επίσης προκρίθηκε με την ολλανδική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφήνοντας εκτός τη δική μας Εθνική και στην Ιαπωνία ήταν στην έκτη θέση.

«Μου ήταν ξεκάθαρο αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι δεν ήθελα πλέον να συνεχίσω ως προπονητής της Εθνικής. Θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να έχει έναν νέο προπονητή στο τιμόνι για τον επόμενο κύκλο στον δρόμο για το Παρίσι. Υπάρχει ικανοποίηση και μεγάλη χαρά για αυτά τα δεκαπέντε χρόνια που συμμετείχα στο γυναικείο πρόγραμμα υδατοσφαίρισης σε διάφορες θέσεις. Εκείνη την περίοδο βιώσαμε βαθιές αλλαγές και φτάσαμε ψηλά. Κυριαρχούν οι όμορφες αναμνήσεις και οι ζεστοί δεσμοί με παίκτριες και προπονητές. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και τη μεγάλη συνεργασία που μπόρεσα να βιώσω με τις παίκτριες, το προσωπικό και την ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα προσανατολιστώ στο μέλλον μου και θα δω αν βρίσκεται μέσα ή έξω από το κορυφαίο αυτό άθλημα. Φυσικά εύχομαι στην ομάδα και στον νέο εθνικό προπονητή πολλές επιτυχίες στην επίτευξη νέων στόχων και θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα κορίτσια από κοντά», είπε μεταξύ άλλων ο Χάβενγκα.