Εθνική Νεανίδων πόλο: Καμμένου: «Πολύ θετικά τα συμπεράσματα της προετοιμασίας ενόψει Ευρωπαϊκού»

Η Εθνική Νεανίδων πόλο συνεχίζει την εντατική προετοιμασία της ενόψει του μεγάλου ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η εκ των ομοσπονδιακών τεχνικών Αλεξία Καμμένου αναφέρεται στα βασικά συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί.

Εθνική Νεανίδων πόλο: Καμμένου: «Πολύ θετικά τα συμπεράσματα της προετοιμασίας ενόψει Ευρωπαϊκού»

Στην κορύφωση της προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Σίμπενικ της Κροατίας (21-29 Αυγούστου), βρίσκεται η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητριών Αλεξίας Καμμένου και Ευτυχίας Καραγιάννη, ενώ υπήρξαν και κοινές προετοιμασίες με τις αντίστοιχες ομάδες των ΗΠΑ και Γερμανίας, που βρέθηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Η αποστολή θα αναχωρήσει για το Σίμπενικ στις 19 Αυγούστου.

Εκ μέρους των δύο ομοσπονδιακών τεχνικών, η Καμμένου, στις δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μιλάει για την πορεία την προετοιμασίας, τα θετικά συμπεράσματα που συνάγονται και τη δυσκολία της αποστολής στο Ευρωπαϊκό.

«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο προετοιμασίας που περιλαμβάνει όλο το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, αφού εκτός από τις νεάνιδες γίνεται παράλληλα και η προετοιμασία των νέων γυναικών για τη δική τους διοργάνωση που είναι αργότερα. Έχει γίνει το πρώτο ξεκαθάρισμα με τις επιλογές των κοριτσιών και έχουμε πλέον εικοσάδα, μέχρι την τελική επιλογής της δεκαπεντάδας που θα πάει στο Σίμπενικ», είπε αρχικά η Αλεξία Καμμένου και αναφερόμενη στα συμπεράσματα τόνισε:

«Κάναμε πολύ δυνατές κοινές προετοιμασίες με τέσσερις ηλικιακές ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που βρέθηκαν εδώ. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά. Τα παιδιά δείχνουν θέληση και όρεξη για δουλειά και έχουν καλά στοιχεία. Με τον φόβο του κορονοϊού, ελπίζουμε και προσπαθούμε να μένουμε υγιείς. Ξέρουμε ότι το χρονικό διάστημα είναι λίγο μέχρι τους αγώνες του Ευρωπαϊκού και προσπαθούμε να στοχεύσουμε εκεί που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Κατέληξε σχολιάζοντας τη στόχευση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην επερχόμενη διοργάνωση: «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, όπου υπάρχει η Ολλανδία, με την οποία θα παίξουμε την πρωτιά. Από κει και πέρα προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τους άλλους μεγάλους αντιπάλους, καθώς δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα -αλλά ούτε και αυτοί για μας-, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα και δεν έγιναν πέρσι τα πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Οπότε πάμε και λίγο στα τυφλά, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας, που συμμετέχει στον Β' όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είναι το παρακάτω:

21 Αυγούστου (18:00): Ελλάδα - Ουκρανία

22 Αυγούστου (10:30): Ολλανδία - Ελλάδα

24 Αυγούστου (13:30): Ελλάδα - Γαλλία

25 Αυγούστου (09:00): Τουρκία - Ελλάδα