Ελλάδα – Γεωργία 20-8: Φουλ για μετάλλιο στο World League - Έξι γκολ ο Φουντούλης

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συνέτριψε 20-8 τη Γεωργία και πέρασε πανηγυρικά στην τετράδα της τελικής φάσης του World League. Την Τετάρτη (30/6,17.15) ο ημιτελικός με το Μαυροβούνιο, λογικά καθώς παίζει στις 19.00 με το Καζακστάν. Έξι γκολ ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης. 

Ελλάδα – Γεωργία 20-8: Φουλ για μετάλλιο στο World League - Έξι γκολ ο Φουντούλης

Άστραψε και βρόντηξε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν εντυπωσιακή και έφτασε πανηγυρικά στην πρόκριση. Συνέτριψε 20-8 τη Γεωργία, πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Τιφλίδα και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα το Μαυροβούνιο, την Τετάρτη (30/6) στον ημιτελικό. Η ομάδα του Γκοΐκοβιτς παίζει στις 19.00 με το Καζακστάν και λογικά θα νικήσει.

Η «γαλανόλευκη» ήταν εντυπωσιακή, πήρε από την αρχή το προβάδισμα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Ήταν μπροστά 5-0 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου και 10-3 με τη λήξη του ημιχρόνου. Επτά διαφορά τερμάτων απέναντι στη Γεωργία που δεν είναι φόβητρο αλλά έχει έμπειρους παίκτες και...μεταγραφές όπως ο Σέρβος Βαπένσκι που πήρε μεταγραφή στην Μπρέσια, ο Ιταλός Μπαράλντι και ο Κροάτης Γιέλατσα. Η Εθνική όμως ήταν όνειρο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Με το τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά είχε φτάσει στα 12 γκολ (16-4) και όλοι περίμεναν τη λήξη, με την Εθνική να έχει στραμμένη την προσοχή της στον ημιτελικό της Τετάρτης (30/6) που είναι προγραμματισμένος για τις 17.15.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 6-1, 4-4.

Ελλάδα: Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 1, Φουντούλης 6, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Γκιουβέτσης 2.

Γεωργία: Νταντβάνι 1, Γιέλατσα 2, Σουσιασβίλι 2, Μπιντάτζε 1, Βαπένσκι 1, Ιμναϊσβίλι 1.