Ελλάδα – Ιαπωνία 17-5: Ξέσπασε και παίζει το Σάββατο (19/6) για την πέμπτη θέση

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών συνέτριψε 17-5 την Ιαπωνία και το Σάββατο (19/6) θα παίξει για τις θέσεις 5-6 του World League που διεξάγεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ελλάδα – Ιαπωνία 17-5: Ξέσπασε και παίζει το Σάββατο (19/6) για την πέμπτη θέση

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών ξέσπασε στην Ιαπωνία, στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5η-8η του World League Super Final. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε άνετα με 17-5 την Παρασκευή (18/6) στο πρώτο ματς του γκρουπ της παρηγοριάς και έτσι θα διεκδικήσει την 5η θέση της διοργάνωσης, στον τελευταίο αγώνα της, το Σάββατο (19/6).

Οι Ελληνίδες κυριάρχησαν απόλυτα από το ξεκίνημα σε όλους τους τομείς και με δυνατά ξεσπάσματα, πρώτα στο δεύτερο και στη συνέχεια στο τέταρτο οκτάλεπτο, ανέβασαν τη διαφορά στα ύψη. Παίκτρια του αγώνα (MVP) αναδείχθηκε η Χριστίνα Τσουκαλά (καλή σε άμυνα και οργανωτική στην επίθεση, με 3 γκολ), ενώ πρώτες σκόρερ για την ομάδα η Έλενα Ξενάκη με 5 γκολ και η Ελευθεριάδου με 4.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 17-5

Οκτάλεπτα: 4-2, 5-0, 4-2,

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ 1., Ξενάκη 5, Νίνου 1, Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ελ., Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σωτηρέλη.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Μακιχίρο Μοτομίγοα): Μιούρα, Αρίμα 2, Ινάμπα 1, Ούρα, Ιβάνο 1, Κόιντε, Χασίντα, Νιϊζάουα, Γιαμαμότο 1, Καβαγκούτσι, Νισιγιάμα, Κούντο, Σιόγια.