Εθνική γυναικών: Αισιοδοξία παρά την ήττα και στόχος ο τελικός!

Η Εθνική ομάδα των γυναικών δεν τα κατάφερε απέναντι στις ΗΠΑ αλλά κανένας στη «γαλανόλευκη» δεν χάνει την αισιοδοξία του. Μάλιστα η Μαρία Πάτρα μίλησε για τελικό και χρυσό μετάλλιο στο World League.

Εθνική γυναικών: Αισιοδοξία παρά την ήττα και στόχος ο τελικός!

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 16-9 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως στις δηλώσεις του ο προπονητής Τεό Λοράντος και οι αθλήτριες προετοιμάζουν τους Έλληνες για μία διαφορετική συνέχεια.

Τεό Λοράντος (προπονητής Εθνικής):

«Το ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα στα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι στην πρώτη και δεύτερη ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης (ΗΠΑ και Ισπανία), ειδικά όταν είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε με 10 παίκτριες, λόγω της τιμωρίας τριών αθλητριών. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε για τη συνέχεια του τουρνουά. Όταν θα χρειαστεί όμως μέσα στους αγώνες να πάρουμε την ευκαιρία μας για να προχωρήσουμε, θα το κάνουμε. Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Έχω μεγάλες απαιτήσεις και πολλές προσδοκίες από αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για το παρόν. Περιμένουμε την ευκαιρία μας και θα προχωρήσουμε ψηλά».

ΗΠΑ – Ελλάδα 16-9: Ήττα στην πρεμιέρα του Super Final World League

Μαργαρίτα Πλευρίτου:

«Το παιχνίδι με την Αμερική έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού είχαμε τρεις παίκτριες τιμωρημένες. Στο τέλος του αγώνα βρεθήκαμε να παίζουμε με έξι παίκτριες. Δεν υπάρχουν όμως δικαιολογίες. Δεν είχαμε καλή εμφάνιση. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Μπορούμε να δούμε την Αμερική και όλες τις ομάδες στα ίσια και δεν τις φοβόμαστε. Η Αμερική δεν είναι η ανίκητη ομάδα του παρελθόντος. Σίγουρα άμα πιάσουμε καλή απόδοση μπορούμε να την νικήσουμε. Έχουμε πολλά να πούμε στο συγκεκριμένο τουρνουά».

Μαρία Πάτρα:

«Χάσαμε από μία πολύ ποιοτική ομάδα. Εάν είχαμε όλες τις παίκτριες στη διάθεσή μας θα αγωνιζόμασταν πολύ καλύτερα. Στα επόμενα παιχνίδια, όταν θα είμαστε όλες μαζί, η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική. Αυτή ομάδα έχει να κάνει βήματα μόνο προς τα εμπρός. Ποτέ πια πίσω. Είμαστε νεανική ομάδα και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε να βρεθούμε στο Παρίσι το 2024. Στο world league της Αθήνας ο στόχος μας είναι ο τελικός και το χρυσό μετάλλιο».

Άνταμ Κρικόριαν (προπονητής ΗΠΑ):

«Καθόλου εύκολη δεν ήταν η επικράτηση μας, ειδικά απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, όπως είναι η ελληνική. Μην ξεχνάμε ότι αγωνίστηκαν με 10 παίκτριες, εκ των οποίων οι 2 ήταν τερματοφύλακες. Στόχος της ομάδας μου είναι να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου, αλλά δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι 8 - 9 ομάδες στον κόσμο μπορούν να κερδίσουν ένα μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να μείνουμε στην κορυφή. Πολλοί θεώρησαν έκπληξη τη νίκη του Καναδά επί της Ρωσίας λίγο νωρίτερα, αλλά για μένα δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να με εκπλήσσει».

Καλύτερη παίκτρια αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Μαντλίν Μάσελμαν.