Θρύλε μόνο εσύ!

Ο Ολυμπιακός μετά το τρεμπλ της γυναικείας ομάδας πόλο έγινε ο μοναδικός σύλλογος σε όλη την Ευρώπη που έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε μία σεζόν, σε άνδρες και γυναίκες, στην υδατοσφαίριση.

Θρύλε μόνο εσύ!

Μετά το τρεμπλ των γυναικών - το πρώτο για το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού - οι φίλοι του Ολυμπιακού έφεραν στο μυαλό τους ανάλογες στιγμές και συγκινήσεις με εκείνες των τρεμπλ της ομάδας μπάσκετ των ανδρών αλλά και των «ερυθρόλευκων» στο πόλο ανδρών.

Ναι, η γυναικεία ομάδα όπως είπαμε δεν είναι η μοναδική που έχει πανηγυρίσει τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό σε μία σεζόν), αφού κάτι ανάλογο στο πόλο έχει πετύχει και το ανδρικό τμήμα και μάλιστα δύο φορές!

Το 2002 και το 2018. Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στις γυναίκες το Κύπελλο έχει μπει στη... ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έτσι ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη έχασε ανάλογες ευκαιρίες στο παρελθόν για ένα τρεμπλ, όπως για παράδειγμα το 2015 που κατέκτησε το πρωτάθλημα και την Euroleague, αλλά δεν υπήρχε Κύπελλο Ελλάδας.

Η ουσία είναι πως μετά το τρεμπλ των γυναικών του Ολυμπιακού η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό σε μία σεζόν, σε άνδρες και γυναίκες.

Το έκαναν οι άνδρες το 2002 και το 2018 και διεκδικούν κάτι ανάλογο και φέτος, ενώ οι γυναίκες όπως έχουμε πει αρκετές φορές έγραψαν ιστορία, κατακτώντας για πρώτη φορά και τους τρεις τίτλους σε μια σεζόν.

Ούτε η πανίσχυρη Προ Ρέκο έχει καταφέρει αυτό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο πόλο!

Οι Ιταλοί έχουν τρεμπλ σε επίπεδο ανδρών, αλλά όχι στις γυναίκες, κι αυτό γιατί το 2012, όταν και πήραν την Euroleague και το πρωτάθλημα Ιταλίας, έχασαν το Κύπελλο από την Οριζόντε Κατάνια!