«Ναύαρχος» Μιχάλης Κουντούρης: 36 τρόπαια στη δεκαετία!

Τα τμήματα (άνδρες, γυναίκες) πόλο του Ολυμπιακού γιγαντώθηκαν με τον Μιχάλη Κουντούρη στην προεδρία του Ερασιτέχνη. Έχουν κατακτήσει 36 τρόπαια την τελευταία δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ναύαρχος» Μιχάλης Κουντούρης: 36 τρόπαια στη δεκαετία!

Πέρσι δύο πρωταθλήματα Ελλάδας σε λίγες ώρες σε διαφορετικά κολυμβητήρια (Γλυφάδα και Λαιμό). Φέτος δύο Κύπελλα Ελλάδας σε λίγες ώρες στην ίδια πισίνα και μάλιστα στην έδρα της Βουλιαγμένης όπου έγιναν οι τελικές φάσεις του θεσμού!

Τα ρεκόρ των τμημάτων πόλο του Ολυμπιακού δεν σταματούν ακόμη και τη χρονιά της πανδημίας. Ακόμη και τη χρονιά που κάποιοι μιλούσαν για διάλυση πριν καλά καλά ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Έτσι, με τα δύο τρόπαια της Κυριακής (23/5) μέσα στον Λαιμό ο «κόκκινος μύθος» της ελληνικής υδατοσφαίρισης έφτασε τα 36 τρόπαια τα τελευταία δέκα χρόνια!

Στεκόμαστε στη δεκαετία, γιατί το εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι του 2011 ο Μιχάλης Κουντούρης ανέλαβε την προεδρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και όχι μόνο συμμάζεψε τα οικονομικά που είχαν εκτοξευθεί στον... Θεό αλλά κατάφερε σε αυτήν τη δεκαετία να γιγαντώσει τα τμήματα πόλο, που έχουν πανηγυρίσει 36 τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα σε μια δεκαετία και η φετινή σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Στους άνδρες έγινε το νταμπλ, αλλά υπάρχει η πρόκληση της Ευρώπης και του φάιναλ 8 στο Champions League, ενώ οι γυναίκες μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης (Euroleague) και το Κύπελλο Ελλάδας έχουν βάλει πλώρη και για το πρωτάθλημα Ελλάδας και το ιστορικό τρεμπλ!

21-15... μπροστά οι άνδρες

Στους άνδρες ο Ολυμπιακός έχει 21 τρόπαια! 9 σερί πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 3 Σούπερ Καπ Ελλάδας, 1 Champions League.

Στις γυναίκες 15 τρόπαια! Η ομάδα του Πειραιά μετρά 7 σερί πρωταθλήματα και πάει για 8ο διαδοχικό (οι τελικοί με τη Βουλιαγμένη ξεκινάνε την Τετάρτη), 3 Κύπελλα Ελλάδας σε 4 διοργανώσεις, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας, 2 Euroleague, 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο (LEN Trophy) και 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης! Στα παραπάνω τρόπαια φυσικά πρέπει να σημειώσουμε πως και τα δύο τμήματα βρίσκονται συνεχώς στην ελίτ της Ευρώπης και εκτός των τίτλων που έχουν κατακτήσει στο εξωτερικό έχουν και πολλές παρουσίες σε τελικούς. Βέβαια, εδώ μιλάμε για τρόπαια και αυτά είναι αυτήν τη στιγμή 36 στη δεκαετία του Μιχάλη Κουντούρη.