Πόλο: Αποσύρθηκε λίγο πριν το Τόκιο η Νιούσχουλ

Η Κάιλι Νιούσχουλ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρας της, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια της εθνικής ΗΠΑ να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Πόλο Γυναικών.

Πόλο: Αποσύρθηκε λίγο πριν το Τόκιο η Νιούσχουλ

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ θα πάει στο Τόκιο ως το ακλόνητο φαβορί για να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τίτλο της, δέχθηκε όμως ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς χάνει μία από τις σημαντικότερες μονάδες της.

Ο λόγος για την Κάιλι Νιούσχουλ, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της, σε ηλικία 28 ετών, προκειμένου να επικεντρωθεί στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της.

«Δεν ξέρω αν θα ήμουν στη σωστή κατάσταση για να συνεχίσω. Εργάζομαι με πλήρη απασχόληση σε μία εταιρεία και σπουδάζω. Έχω πια τη δυνατότητα να κυνηγήσω άλλα πράγματα που πάντα με ενδιέφεραν», δήλωσε η Νιούσχουλ στο Associated Press, κοινοποιώντας δημόσια την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Στέλεχος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ από το 2013, η απόφοιτος του Στάνφορντ θεωρείται μία από τις κορυφαίες πολίστριες του κόσμου και αποτέλεσε μία από τις παίκτριες "κλειδιά" της ανίκητης ομάδας του Άνταμ Κρικοριάν. «Είναι αδύνατον να αντικατασταθεί», υπογράμμισε ο Αμερικανός ομοσπονδιακός τεχνικός για τη Νιούσχουλ, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και τρεις συνεχόμενους τίτλους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2019).

Αναδείχθηκε επίσης τρεις φορές πρωταθλήτρια NCAA και δύο φορές κορυφαία παίκτρια του κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρώπη με τη Σαμπαντέλ, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση της EuroLeague το 2019.