Γαλανίδης: «Η Εθνική Ελλάδας έχει την ποιότητα για να πάει στο Τόκιο»

Ο διεθνής τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Κώστας Γαλανίδης πιστεύει ότι η «γαλανόλευκη» έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχει στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ και να προκριθεί για μία ακόμη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γαλανίδης: «Η Εθνική Ελλάδας έχει την ποιότητα για να πάει στο Τόκιο»

Φτάνει η μεγάλη ώρα για την εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών!

Την Κυριακή (14/2) το μεσημέρι (2:00) η Ελλάδα πέφτει στο νερό στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία στον πρώτο αγώνα της στο πλαίσιο του Α' ομίλου.

Η «γαλανόλευκη» θα επιδιώξει να πάρει τη μία από τις τρεις πρώτες θέσεις της διοργάνωσης ώστε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Και να βρεθεί έτσι για 16η φορά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Ο ένας από τους δύο τερματοφύλακες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κωνσταντίνος Γαλανίδης, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο διεθνής γκολκίπερ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει την ποιότητα να φτάσει στην επίτευξη του στόχου και να γίνει πραγματικότητα το όνειρο. Είπε συγκεκριμένα:

«Στον αθλητισμό κρίνεσαι καθημερινά και πρέπει συνέχεια να αποδεικνύεις την ποιότητα και την αξία σου. Η Εθνική βρίσκεται σε παρά πολύ καλό επίπεδο, έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά και έχουμε δουλέψει πνευματικά για τα παιχνίδια που έρχονται. Ο μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά η ομάδα έχει την ποιότητα να τα καταφέρει».

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή, εκτός του Γαλανίδη, μετέχουν ακόμα οι Μάνος Ζερδεβάς (τερματοφύλακας), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης και Στάθης Καλογερόπουλος.