Η Ουγγαρία πάει Τόκιο - Πέταξε έξω τη δεύτερη στο Ρίο Ιταλία

Η Ουγγαρία είναι η δέκατη και τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πόλο γυναικών. Υπέταξε 13-10 την Ιταλία – δεύτερη στο Ρίο το 2016 – και πάει Τόκιο. Οι δέκα ομάδες που θα βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Η Ουγγαρία πάει Τόκιο - Πέταξε έξω τη δεύτερη στο Ρίο Ιταλία

Στο προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη, αποδείχθηκε απόψε (23/1) πως οι αγώνες στη φάση των ομίλων και οι νίκες δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Την Πέμπτη (21/1) μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ουγγαρίας όλοι είχαν φαβορί Ελλάδα και Ιταλία, αλλά στο Τόκιο πάνε Ολλανδία και Ουγγαρία.

Η τελευταία επικράτησε 13-10 της Ιταλίας, που ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, στην Τεργέστη και έκλεισε θέση για το Τόκιο.

Ολλανδία - Ελλάδα 7-4: Όνειρο ήταν το Τόκιο και πάει!

Έγινε η δέκατη και τελευταία (χρονικά) ομάδα που πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ουγγαρία ξεκίνησε εντυπωσιακά, προηγήθηκε 5-1 αλλά η Ιταλία επέστρεψε και μείωσε σε 5-3 και 6-5 και 7-6 με την Μπιανκόνι.

Οι Ζιλάγκι, Κέστελι...απάντησαν άμεσα στο ίδιο οκτάλεπτο, το τρίτο (9-6), με την Παλμιέρι να μειώνει εκ νέου (9-7) η Ιταλία.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία όχι μόνο άντεξε αλλά έβγαλε καρδιά και ξέφυγε με τρία (10-7) και τέσσερα γκολ (12-8, 13-9). Η Μαρλέτα στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 13-10.

Η Ιταλία είχε 4/14 στην παίκτρια παραπάνω και δυο χαμένα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-3, 4-3.

Ουγγαρία: Μαγιάρι, Ζιλάγκι 2, Βάλι, Γκουρισάτι, Ζουκς 1, Πάρκες 1, Ίλες 2, Κέστελι 6, Λεϊμέτερ 1, Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Γκανγκλ.

Ιταλία: Γκορλερό, Ταμπάνι 2, Γκαριμπότι, Αβένιο, Κουεϊρόλο, Αϊέλο, Μαλέτα 4, Μπιανκόνι 2, Γκιουστίνι, Παλμιέρι 2, Τσιαπίνι, Βιακάνα, Σπάρανο.

Οι δέκα ομάδες που θα δούμε στο Τόκιο

Για το Τόκιο είχαν κλείσει θέση οκτώ ομάδες πριν από τη διεξαγωγή του προολυμπιακού. Η διοργανώτρια Ιαπωνία φυσικά, οι ΗΠΑ που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν χάσει καμία μεγάλη διοργάνωση και πάνε για το τρίτο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία και η Κίνα. Ολλανδία και Ουγγαρία συμπλήρωσαν το παζλ.