Λοράντος: «Προχωράμε βήμα-βήμα»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Τεό Λοράντος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη νίκη επί του Καζακστάν στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά. Τι είπε η αρχηγός της Εθνικής, Χριστίνα Τσουκαλά

Λοράντος: «Προχωράμε βήμα-βήμα»

Ο τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Τεό Λοράντος είπε για την άνετη νίκη με 13-5 επί του Καζακστάν:

«Είμαστε συγκεντρωμένοι και προχωράμε βήμα-βήμα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί και ισχυροί όταν πρέπει. Έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά. Είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ελλάδα – Καζακστάν 13-5: Προπόνηση στην πρεμιέρα - Όλα τα γκολ παίκτριες του Ολυμπιακού!

Είμαι χαρούμενος, όπως και οι παίκτριές μου, για το άθλημα. Η χαρά μας είναι ο αγώνας. Όλοι όσοι είμαστε γύρω από το άθλημα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

Η κορυφαία της αναμέτρησης Χριστίνα Τσουκαλά είπε από την πλευρά της στην ιστοσελίδα της FINA: «Είμαστε χαρούμενες αλλά θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα. Ήταν για εμάς μια καλή προπόνηση. Τα επόμενα παιχνίδια και φυσικά αυτό με την Ουγγαρία (Πέμπτη 21/1) θα είναι πιο δύσκολα».

Η αρχηγός της Εθνικής στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ είπε για τη νίκη επί του Καζακστάν:

«Μπορεί να ήταν μια νίκη αναμενόμενη και σχετικά άνετη ή, για τους περισσότερους, να ήρθε φυσιολογικά, όμως είναι σημαντική ώθηση για τη συνέχεια. Το πάνω κάτω στο κολύμπι μας κούρασε λίγο, επειδή δεν είχαμε δώσει παιχνίδια εδώ και 11 μήνες. Για αυτό και ίσως να έπεσε λίγο η έντασή μας στο τέλος, σκοράροντας πιο λίγα γκολ.

Βρίσκουμε, όμως, τον ρυθμό μας και θα εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι στον δεύτερο αγώνα κόντρα στο Ισραήλ. Αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι και ένα είδος προετοιμασίας εν όψει του πιο δύσκολου και καθοριστικού ματς της 3ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου με την Ουγγαρία. Σ' εκείνο το ματς επιζητούμε οπωσδήποτε νίκη, όχι τόσο για την πρωτιά στον Όμιλο, αλλά για ψυχολογική ανάταση εν όψει των νοκ άουτ αγώνων.

Διότι η πρωτιά στον Όμιλο θα μας δώσει μεν ευκολότερο αντίπαλο στον χιαστί προημιτελικό (τον οποίο θεωρώ ότι θα τον κερδίσουμε), όμως στον ημιτελικό, είτε κόντρα στην Ιταλία είτε με την Ολλανδία, θα είναι το ίδιο δύσκολο. Όμως, είμαστε αποφασισμένες και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Άλλωστε, αν δεν είμαστε τώρα, δεν θα είμαστε ποτέ. Και το σημαντικότερο: Το κλίμα είναι πολύ καλό μέσα στην ομάδα».

Όσο για τα πολλά γκολ (7) που πέτυχε στον αγώνα με το Καζακστάν, η Χριστίνα λέει: «Συνήθως δεν παίρνω πολλές πρωτοβουλίες, αλλά βρέθηκα αρκετές φορές στην καλύτερη θέση την κατάλληλη στιγμή, οπότε το επιχείρησα και πέτυχε. Δοκίμαζα και το χέρι μου για να είμαι έτοιμη στη συνέχεια».