Ελλάδα – Καζακστάν 13-5: Προπόνηση στην πρεμιέρα - Όλα τα γκολ παίκτριες του Ολυμπιακού!

Η εθνική ομάδα των γυναικών κέρδισε εύκολα 13-5 το Καζακστάν στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στην Τεργέστη. Επόμενος αντίπαλος (20/1, 17.00) το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά, που ηττήθηκε νωρίτερα 27-2 από την Ουγγαρία. Επτά γκολ η Τσουκαλά ενώ και τα 13 τέρματα σημείωσαν πολίστριες του Ολυμπιακού

Ελλάδα – Καζακστάν 13-5: Προπόνηση στην πρεμιέρα - Όλα τα γκολ παίκτριες του Ολυμπιακού!

Το Καζακστάν μπορεί να άνοιξε το σκορ με την Γιερέμινα με τη συμπλήρωση ενός λεπτού στο ματς αλλά η συνέχεια ανήκε στην εθνική ομάδα που έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό.

Φυσικά η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, ωστόσο το θετικό για τον Τεό Λοράντο και τις παίκτριές του είναι πως έδωσαν έναν επίσημο αγώνα ύστερα από έναν χρόνο.

Βρήκαν ρυθμό ενόψει της συνέχειας και το ίδιο θα γίνει και αύριο (20/1) κόντρα στο Ισραήλ που σήμερα (19/1) γνώρισε βαριά ήττα (27-2) από την Ουγγαρία.

Η «γαλανόλευκη» στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 0-1 του Καζακστάν, απάντησε με ένα 7-0 (!). Το Καζακστάν σκόραρε με πέναλτι της Ρόγκα 1.34 πριν από το τέλος του πρώτου μέρους αλλά η Τσουκαλά με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έγραψε το 8-1 (σκορ ημιχρόνου).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική μπήκε και πάλι με γκολ της Τσουκαλά αλλά δεν είχε τις ίδιες καλές επιλογές στην επίθεση, απέναντι στο αδύναμο Καζακστάν που πάντως βρήκε δυο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αυτή την περίοδο η Τσουκαλά σκόραρε ένα ακόμη τέρμα ενώ το άλλο ήρθε από την Ελευθερία Πλευρίτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Τεό Λοράντος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στην άλλη τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδαςΣταματοπούλου αντικατέστησε την Διαμαντοπούλου) ενώ σκόραρε για πρώτη φορά στον αγώνα η Βασιλική Πλευρίτου. Η Κριτάνκοβα έκανε το 12-5 αλλά η Τσουκαλά...απάντησε αμέσως (13-5).

Έτσι και τα 13 γκολ της Εθνικής σημείωσαν παίκτριες του Ολυμπιακού, με την Τσουκαλά να έχει 7!

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Β. 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ζαρκιμπάγιεβα, Πόσινοκ, Ακιλμπάγιεβα 1, Τούροβα, Γιερέμινα 1, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουράβιεβα, Σαποβάλοβα, Κριτάνκοβα 2, Ρακιμάνοβα, Μουρατάλιεβα, Αλιμπάγιεβα.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ (19/1)

Ουγγαρία – Ισραήλ 27-2

Ελλάδα – Καζακστάν 13-5

ΑΥΡΙΟ (20/1)

15:00 Ουγγαρία – Καζακστάν

17:00 Ελλάδα – Ισραήλ

ΠΕΜΠΤΗ (21/1)

15:00 Ουγγαρία – Ελλάδα

20:00 Ισραήλ – Καζακστάν