Σούπερ Μπούσλιε στην πρεμιέρα της Κροατίας 

Με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να σκοράρει δυο φορές, η Κροατία συνέτριψε 15-5 το Καζακστάν στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του World League.

Σούπερ Μπούσλιε στην πρεμιέρα της Κροατίας 

Αγριεμένη μπήκε στο World League η Κροατία. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην πρεμιέρα των αγώνων της τελικής φάσης που ξεκίνησε στη Βουδαπέστη, συνέτριψε 15-5 το Καζακστάν. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε με το σκουφάκι της Κροατίας και σημείωσε δυο γκολ έχοντας μάλιστα 100% ευστοχία στις προσπάθειές του.

Δυο σουτ επιχείρησε ο Μπούσλιε και τα δυο κατέληξαν στα δίχτυα του Σλίεμοφ. Φυσικά για την αναμέτρηση δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Στη Ντούνα Αρένα, εκεί όπου πέρσι διεξήχθη το final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρώτο ματς της ημέρας (18/6) η Κροατία του Ίβιτσα Τούτσακ στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 6-2 ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (10-6).

Η τελευταία περίοδος ήταν καταστροφική για την ομάδα του Νεμάνια Κνέζεβιτς αφού δέχθηκε πέντε γκολ χωρίς να σημειώνει κανένα! Έτσι φτάσαμε στο τελικό 15-5 υπέρ της Κροατίας που είχε άσχημα ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (5/13) ενώ το Καζακστάν είχε 3/11.

Εκτός του Μπούσλιε (2 γκολ) για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία σκόραραν και οι Φάτοβιτς (5), Μίλος (2), Μπάσιτς (2), Γκαρσία (1), Βουκίτσεβιτς (1), Μπένιτς (1), Κράπιτς (1). Για το Καζακστάν τα γκολ πέτυχαν οι Ουκουμάνοφ (2), Μεντβέντεφ (1), Αουμπακίροφ (1), Σμίντερ (1).