Συναντήθηκαν Διαθεσόπουλος, Μπικόφ

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος συναντήθηκε με την Μάνια Μπικόφ, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση πριν από λίγες ημέρες.

Συναντήθηκαν Διαθεσόπουλος, Μπικόφ

Η ενημέρωση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

«Σχετικά με τις αναφορές των τελευταίων ημερών για αθλήτριες της υδατοσφαίρισης και της τεχνικής κολύμβησης, που υπέστησαν σεξουαλική βία όπως οι ίδιες κατήγγειλαν, στην διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, από την ΚΟΕ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η πρώην διεθνής υδατοσφαιρίστρια Μάνια Μπικόφ, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο και συζήτησαν σχετικά για το συμβάν που ανάγεται στην περίοδο (Σεπτέμβριος 1990-Δεκέμβριος 1994) κατά την οποία η νυν Διοίκηση ΔΕΝ ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση: «Ζητούσε να κατεβάσω το μαγιό μου» (pic)

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην Μάνια Μπικόφ, επισημαίνοντας ότι έχει την απόλυτη στήριξη του ιδίου και της Ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά την πρώην αθλήτρια της Τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, η περίπτωση της αφορά περίοδο πριν 30 χρόνια, κατά την οποία το άθλημα ανήκε σε άλλη Αθλητική Ομοσπονδία (ΕΟΥΔΑΑΤΚ). Στην ΚΟΕ, η Τεχνική κολύμβηση, εντάχθηκε το 2010.

Η ΚΟΕ, δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι περιστατικά σεξουαλικής ή μη βίας στο χώρο του Αθλητισμού, πέραν του ότι καταδικάζονται, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος που πρεσβεύει τα ύψιστα και διαχρονικά ιδανικά του Ολυμπισμού, να παραμείνει μακριά από τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟΕ δηλώνει, πως βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας και κάθε Σοφίας του Ελληνικού Αθλητισμού που κρατά ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, στα διεθνή φόρα, όσο και αν επιχειρείται να τον απαξιώνουν με μέθοδες και πρακτικές αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

Καλούμε και προτρέπουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τα σωματεία, τους προπονητές, τους γονείς, όλους της οικογένειας των αθλημάτων μας, να αποκαλύπτουν εν τη γενέσει τους σχετικά αποτρόπαια και καταδικαστέα περιστατικά. Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από πλευράς της Ομοσπονδίας μας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας